fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

Află despre cea mai importantă performanță din istoria echipei Gaz Metan Mediaș din primii 55 de ani de existență

Cea mai importantă performanță din istoria echipei Gaz Metan Mediaș din primii 55 de ani de existență a fost obținută pe 5 mai 2000 când formația de pe Târnava Mare promova pe prima scenă a fotbalui românesc pentru a doua oară în istoria clubului. Acest lucru se întâmpla la exact 50 de ani de la prima promovare în Divizia A.
Rândul de sus: Jean Gavrilă (antrenor principal), Șandor Varo (antrenor secund), Szoke, Ciurar, Boaru, Grosu, Șomfălean C., F.Filip, Lungu, Flavius Șomfălean,Ioo Andrei, Constantin Cenan (antrenor secund), Dr. Bati (medic), Precup (maseur)
Rândul din mijloc: Boroncoi, Hanc, Moldovan, Ioan Aloman (organizator competiții), Ioan Muntean (președinte), Ilie Vlad (director sportiv), Callo, Grigore, Patru, Zota
Rândul de jos: Vasile Ștefan, Buzean, Găldean, Gabor, Vitan, Tulea
Cel mai bun parcurs al Gazului în Divizia B până la sezonul 1999/200 s-a consumat în sezonul 1996/97 când formația noastră a ocupat poziția a 3-a la finalul campionatului. Tot în anii ’90 am reușit să terminăm pe locul 4 în două rânduri: 1995/96 și 1998/99. Doar de 3 ori am terminat pe locul 5. Este vorba de sezoanele: 1983/84, 1985/86 și 1997/98.
Ținând cont de rezultatele din a doua jumătate a anilor ’90, promovarea obținută la sfîrșitul sezonul 1999/2000 a fost una oarecum normală chiar dacă nu multă se aștepta la o astfel de ispravă din partea echipei noastre, nici măcar jucătorii care se obișnuiseră se scape cât mai repede de grijiile retrogradării pentru ca apoi să aibă un rest de sezon fără probleme după cum antrenorul nostru de la acea vreme declara la vremea respectivă:
“Jucătorii se obișnuiseră așa, să scape repede de grijiile retrogradării și totul era ok. Nu credeau în ei. Se complăceau în mediocritate iar mie asta nu-mi place și am vrut să le schimb ideile vorbindu-le de performanță și profesionalism. În mare măsură am reușit.” – Jean Gavrilă
Luptele au fost acerbe atât la promovare cât și la retrogradare. În seria noastră erau echipe foarte bune și de tradiție în fotbalul românesc: ARO Câmpulung-Muscel, Corvinul Hunedoara, Jiul Petroșani, Olimpia Satu-Mare, UTA Arad și Apulum Alba-Iulia, UM Timișoara, Inter Sibiu, Flacăra Rm. Vâlcea, Drobeta Turnu-Severin, Electro Bere Craiova, ASA Tg. Mureș, FC Bihor, Poli Timișoara, Chimica Târnăveni, U Cluj și Minerul Motru.
Parcursul Gazului în acea ediție de campionat, a 60-a a ligii secunde mai exact, a fost unul fără precedent în istoria clubului: 21 de victorii, 6 egaluri și 7 înfrângeri, marcând 53 de goluri și primind 22. În 26 de etape din cele 34, Gaz Metan a fost lider în Seria a II-a dintre care ultimele 25, consecutive. Cel mai bun rezultat al sezonului a fost obținut în etapa a 30-a când am câștigat cu 6-0 meciul de pe teren propriu cu Universitatea Cluj. Cel mai bun marcator al nostru a fost Gheorghe Callo cu 10 reușite.
Știrea integrală poate fi citită pe site-ul http://www.gazisti.ro/
Etichete:

Recomandam sa citesti si