fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet Reportaj

Sărbătoare la Veseud: veteran de război aniversat la împlinirea vârstei de 100 ani

Veteranul de război locotenent colonel (în retragere) Octavian Cozman, a împlinit 100 de ani și a fost aniversat de întreaga comunitate a satului Veseud, comuna Slimnic.

La eveniment au participat studenți ai Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, ofițeri și cadre didactice militare, preotul militar al Garnizoanei Sibiu și reprezentanți ai structurilor asociative ale veteranilor sibieni. Din partea autorităților au participat prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, primarul comunei Slimnic, Adrian-Aron Nan și viceprimarul comunei Slimnic, Ioan Stângu.

Ultima zi a lunii mai, când se celebrează Ziua Rezervistului Militar a fost și un prilej de cinstire a celor 17 veterani de război din județul Sibiu, dar și un moment festiv în care Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu i-a înmânat fiului satului și eroului celui de Al Doilea Război Mondial, locotenent-colonelul (în retragere) Octavian Cozman, Diploma de Onoare, cu profundă admirație și recunoștință pentru cariera militară. În alocuțiunea sa, prefectul județului Sibiu a evocat activitatea militară a acestui erou, modul cum acesta a apărat țara sub faldurile tricolorului căruia i-a jurat credință nestrămutată, în Campania din Vest (1944-1945) cu Regimentul 3 Roșiori. Pentru actele sale de eroism a fost decorat cu Crucea Comemorativă a celui de Al Doilea Război Mondial.

„Astăzi, pentru comunitatea noastră este o sărbătoare deosebită și cu care nu multe comunități se poate lăuda. Toți cei care îl cunosc pe domnul Cosman Octavian din satul Veseud se gândesc la el cu respect și admirație, motivați de faptul că poartă pe umeri corola celor 100 ani. Noi ne bucurăm că i-a dat Dumnezeu acești frumoși ani ca să fie lângă noi și cu recunoștință îi dorim: La mulți ani, cu sănătate! și să avem ocazia să îl sărbătorim și în următorii ani. Primăria și Consiliul Local Slimnic pe lângă urările de sănătate și viață lungă acordă o diplomă de recunoștință și un premiu de 1000 de lei.” a declarat în cadrul evenimentului, primarul comunei Slimnic, Adrian-Aron Nan.

La finalul festivității comunitatea și invitații i-au cântat “mulți ani trăiască”, în semn că au înțeles că rolul rezerviștilor nu s-a încheiat la momentul trecerii în rezervă, ci continuă să fie unul important pentru societate și pentru Armata României.

La mulți ani, locotenent-colonelului (în retragere) Octavian Cozman! La mulți ani, rezerviștilor militari!

La finalul festivității comunitatea și invitații i-au cântat “mulți ani trăiască”, în semn că au înțeles că rolul rezerviștilor nu s-a încheiat la momentul trecerii în rezervă, ci continuă să fie unul important pentru societate și pentru Armata României

Etichete:

Recomandam sa citesti si