fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional

Apare rovinieta de o zi. Noi tarife, din 11 martie.

Șoferii au posibilitatea de a plăti, începând din 11 martie, taxa de drum pentru o singură zi. Pentru autoturisme, aceasta costă 12,43 lei. De asemenea, apar rovinietele cu valabilitate de 10 zile și de 60 de zile. Pentru autoturisme și vehiculele de marfă cu masa mai mică de 3,5 tone, nu mai există rovinieta de 7 zile și cea de 90 de zile.

Amenzile aplicate pentru lipsa rovinietei sunt mari: între 250 și 500 de lei pentru autoturisme, și 4.500 de lei pentru vehiculele de mare tonaj. Potrivit Ordonanței nr. 14/2024, un șofer poate fi sancționat o singură dată pentru lipsa rovinietei, de la momentul încălcării până la primirea notificării despre abaterea comisă. Responsabilitatea deținerii rovinietei valabile aparține proprietarului mașinii (în cazul utilizatorilor români), respectiv conducătorului auto (în cazul utilizatorilor străini).

Apare rovinieta de o zi. Noi tarife, din 11 martie.

Sistem întrerupt temporar

CNAIR anunță utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că, începând cu data de 11 martie, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, nu va fi posibilă emiterea rovinietelor în punctele de distribuție

  • prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile
  • prin intermediul dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale)

Întreruperea este necesară pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor și nivelul tarifelor.

Prin SMS, doar după 21 martie

Emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până în 21 martie, ”ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației”, precizează CNAIR.

Pentru evitarea aplicării unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate din data de 11 martie.

Etichete: