fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Sibienii pot afla informaţii despre Bazinul hidrografic Olt pe noul site inundaţii.ro.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat marţi, 22 martie a.c., site-ul inundaţii.ro, unde se pot afla mai multe informaţii despre managementul riscurilor la inundaţii în toate cele 11 bazine hidrografice din ţară, plus Fluviul Dunărea. Într-un comunicat de presă, ministerul amintit menţionează că este vorba de un proiect implementat împreună cu Administraţia Naţională „Apele Române” şi Banca Mondială pentru a actualiza planurile de management al riscului în caz de inundaţii pentru perioada 2022-2027.

„Mă bucur să anunț, chiar de Ziua Mondială a Apei, lansarea unui nou instrument de informare pentru publicul larg, dar și pentru autoritățile locale, privind riscul la inundații, site-ul www.inundatii.ro. La finalul perioadei de implementare a proiectului ROFLOODS, autoritățile și instituțiile publice vor putea utiliza portalul GIS care conține Hărțile de risc și de hazard la inundații, Planurile de Management al Riscului la Inundații la nivel de Administrație Bazinală de Apă, Proiectele Integrate Majore dar și alte informații relevante pentru ciclul II de implementare a Directivei Inundații. Siteul pe care îl lansăm reprezintă un pas important în comunicarea cu publicul larg privind gestionarea inundațiilor, fenomene care sunt normale și se întâlnesc peste tot pe glob, explicăm ce acțiuni am întreprins, punem la dispoziție materiale importante, atât pentru autorități dar, mai ales, pentru www.poca.ro fiecare dintre noi. De asemenea, veți regăsi pe www.inundatii.ro și o secțiune foarte utilă pentru cei mici – broșuri, cărți de activități, povești educative despre ce înseamnă indundațiile. Toate acestea au fost posibile cu ajutorul specialiștilor noștri din domeniul managementului apei, beneficiînd și de sprijinul important al specialiștilor de la Banca Mondială”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna TÁNCZOS.

Sibienii pot afla mai multe informaţii despre Bazinul hidrografic Olt pe noul site lansat de MMAP, inundaţii.ro. Aici se pot accesa informaţii pe înţelesul tuturor în privinţa riscurilor de inundaţii, în privinţa managementului de risc în astfel de situaţii, despre cine gestionează riscul, rolul autorităţilor şi instituţiilor de stat şi mai ales despre rolul pe care îl au cetăţenii în astfel de situaţii.

Etichete: