fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Reportaj

FOTO Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită alături de polițiștii sibieni

După o pauză de doi ani, în care activitățile organizate, în mod tradițional, de Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu au fost întrerupte din cauza pandemiei, acțiunile dedicate Zilei Internaționale a Copilului, 1 Iunie, au fost reluate. Polițiștii sibieni a invitat toți copiii, însoțiți de părinți, bunici și profesori, în Piața Habermann pentru a sărbători împreună.

Pentru că această activitate este dedicată celor mici, polițiștii le-au pregătit multe surprize: prezentarea autospecialelor și a tehnicii instituției (ordine publică, rutieră, criminalistică, acțiuni speciale), educație rutieră și concursuri. De asemenea, copiii au avut ocazia de a-i întâlni pe “mascați” și patrupedele acestora, de a-și crea amprenta, care le va rămâne drept amintire, de a se urca pe motocicletele polițiștilor rutieri și a de a vedea interiorul autospecialelor polițiștilor de ordine publică.

„Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, polițiștii sibieni i-au sărbătorit pe cei mici cu expoziții de tehnică de intervenţie și autospeciale de serviciu, jocuri interactive și sfaturi preventive. Ne-a făcut o deosebită plăcere că am fost alături de copii în Piața Habermann din municipiul Sibiu și că am putut să le prezentăm o parte din tehnica de lucru și intervenție a polițiștilor. Mesajul nostru către sărbătoriți a fost acela că, alături de părinți și profesori, suntem prietenii și aliații lor, iar dacă urmează sfaturile pe care noi le împărtășim și promovăm, putem contribui împreună la siguranța lor și putem pune bazele unei societăți mai bune. A fost o activitate încărcată cu energia specifică copilăriei, care i-a bucurat deopotrivă atât pe participanții la eveniment cât și pe organizatori, menită să promoveze activitatea instituţiei şi să îi familiarizeze pe cei mici cu specificul muncii de prevenire şi combatere a diferitelor genuri de infracţiuni.”, ne-a transmis Elena Welter, purtătorul de cuvânt IPJ Sibiu.

Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a fost reprezentat de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Sibiu, Serviciului Pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Serviciului de Ordine Publică – Gruparea Canină, din cadrul Serviciului Resurse Umane, din cadrul Biroului pentru Siguranță Școlară și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

De ziua lor, nici copiii din mediul rural nu au fost uitați. Azi, polițiștii Secției 6 Rurală Orlat au împărțit “amenzi” dulci copiilor din comunele Orlat, Cristian, Gura Râului si din Centrul de Plasament Orlat.

Polițiștii au purtat discuții interactive cu cei mici, specifice vârstei pe teme precum siguranța rutieră, siguranța în mediul școlar, dar și siguranța lor atunci când se află singuri acasă.

„Cu prilejul zilei de 1 iunie, am organizat acest eveniment pentru a-i sărbători pe cei mai mici dintre membrii comunității sibiene. Am dedicate acestora trei ateliere în care le-am vorbit despre importanța respectării normelor rutiere și să-i ajutăm să le și înțeleagă pentru a le putea pune în practică. În cadrul unuia dintre ateliere, cel de aplicație practică cei mici au învățat să tranverseze strada respectând cele trei reguli de circulație (Prima regulă a fost despre de a se opri și asigura înainte de a tranversa, le-am vorbit despre importanța de care trebuie să țină cont când se asigură. Prin intermediul celei de-a doua regulii le-am explicat despre modul în care trebuie să folosească un pas vioi, ușor grăbit pentru a tranversa strada în siguranță, iar cea de-a treia regulă a fost importanța cunoșterii culorilor semaforului electric) La un alt atelier, cei mai mici dintre participanți au fost invitați să deseneze pe anumite planșe câteva reguli de circulație. Ultimul atelier i-a vizat pe cei care au venit pregătiți cu trotinete sau biciclete, cărora le-am explicat de ce reguli trebuie să țină cont acești participanți la trafic. În afară de aceste trei ateliere am avut câteva standuri unde vizitatori au putut vedea echipamentele de care dispun polițiștii rutieri (le-au fost prezentate motociclete, autospecialele de poliție, drugtest, etilometru, pistoalele trucam- pe care noi le folosim pentru măsurara vitezei, toate au fost un deliciu pentru cei mici. Surpriza noastră a fost să vedem că pe lângă întrebările copiilor, au avut curiozități și adulții, care voiau să afle despre măsurile de sancționare, care este cuantumul amenzii și ne-am bucurat să primim sfaturi de la acestea privind cetățenii care nu respectă regulile.”, a spus Ionuț Natea, inspector principal de poliție în cadrul Serviciului Rutier Sibiu din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.

Ziua de 1 iunie va rămâne cu siguranță una memorabilă atât pentru părinti, dar mai ales pentru copii! Un exemplu de bună practică si de serioasă colaborare a animat o sărbătoare extrem de asteptată si foarte gustată.

Etichete:

Recomandam sa citesti si