Proiecție de film în aer liber, la scena de pe lacul din Muzeul ASTRA
Societatea Națională de Cruce Roșie-Filiala Sibiu anunță desfășurarea a mai multor evenimente majore în Sibiu, în cadrul proiectului „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor”, finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Potrivit echipei de proiect, duminică, 19 mai 2024, de la ora 20:00, peste 1000 de tineri de toate vârstele, alături de prieteni și familiile lor, sunt așteptați în Muzeul Astra din Sibiu la scena de pe lac pentru a lua parte la o proiecție de film. În deschiderea evenimentului, invitatul special, actorul Florin Coșuleț va transmite tinerilor un mesaj antidrog. Intrarea este liberă, iar organizatorii menționează că este necesar să ajungeți la locația evenimentului până cel târziu la ora 19:30.
Evenimentul este organizat de Sibiu 100% și sprijinit de Muzeul Astra care oferă intrare gratuită la eveniment și de Tursib, care ajustează programul Traseului 13 astfel: se pleacă de la ora 19:03 din Gara Sibiu, pe traseul normal, ajungând la stația Muzeul Astra la 19:21. La finalul evenimentului, la ora 22:10, vor fi disponibile 2 autobuze Tursib care vor prelua călătorii de la stația Muzeul Astra, retur către Gară, pe același traseu.
Întreaga comunitate este așteptată să ia parte la eveniment.
În cadrul proiectul manifest „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor”, se mai organizează două flashmoburi pentru a transmite un mesaj puternic împotriva consumului de drogurilor, primul având loc în data de 17 mai 2024, la ora 19:00, în Piața Mare, Sibiu, iar cel de al doilea în data de 24 mai 2024, la ora 19:00, în Piața Huet.
Despre Societatea Națională de Cruce Roșie din Romania- Filiala Sibiu
Filiala Sibiu a Crucii Rosii are o experienta de peste 15 ani in a fi prezenta in toate unitatiile de invatamant gimnazial si liceeal cu programe de educatie de la egal la egal,care presupune instruirea voluntarilor cu urmatoarele module: Preventie consum alcool si droguri, Contraceptie, Prim ajutor premedical, Igiena orala
Odata instruiti, voluntarii Crucii Rosii sustin aceste module in scoliile si liceele din Sibiu iar succesul acestui program, in care voluntarii au varste apropiate de liceeni si elevi, consta tocmai in indepartarea prapastiei dintre generatii iar mesajul are astfel impact mult mai puternic in randul tinerilor. Pentru modulele de preventie de consum de alcool si droguri dar si pentru modulul de contraceptie, in anul 2011, Filiala Sibiu a Crucii Rosii a editat un Manual pentru Peer- Educatori, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu si al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Sibiu.
Despre programul În Stare de Bine
În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România.
Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.
În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților alungați de război din țara vecină.
Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 149 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.
Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.
Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.
Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro.