fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate SONDAJ

INFOBiz | Sondaj privind mediul de afaceri local

INFOBiz | Sondaj privind mediul de afaceri local

Sondajul este destinat mediului de afaceri sibian și populației active de pe raza județului Sibiu(angajați și șomeri) Link-ul sondajului este: https://forms.gle/rzhJdJU1Zd1WjDP39 

Sondajul pe bază de chestionar este utlizat pentru a colecta date omogene, ce pot fi folosite în scop statistic. În contextul realizării evaluărilor socio-economice, urmare a efectelor pandemiei,  Centrul INFOBiz a inițiat acest sondaj pentru a colecta informații atât de la angajatori, cât și de la angajați,  în vederea  evaluării posibilității lansării unui fond privat de reziliență și redresare, la nivel local, județean,  ca masură de sprijin petru întreprinderile mici și mijlocii din județul Sibiu. Se are în vedere o masură compensatorie, privată de această dată, ca o reacție firească a mediului privat neafectat de criza pandemică, în sens de protejare, prin reziliență si redresare,  a celor afectați( în special întreprinderile mici și mijlocii românești). Acest demers, dacă va fi întreprins, poate salva de la a intra în insolvență sau faliment un numar mare de firme locale, de a disponibiliza un număr relevant de angajați, urmare a lipsei interveției ferme, și la timp, a statului.

Sondajul dorește să stabilească (și) nivelul de satisfacție a populației active( șomeri și angajați) și a antreprenorilor, cu privire la măsurile luate de instituțiile statului ( guvern și parlament) pentru a sprijini mediul de afaceri, dar și a păstra locurile de muncă. Se urmărește totodată eficiența cu care instituțiile statului au comunicat eficient aceste măsuri, aducâdu-le la cunoștința celor interesați.

Rezultatele sondajului vor fi edificatore pentru construcția acestui fond,  și vor fi folosite pentru a convinge marile companii, firme naționale și corporații, de pe raza județului Sibiu, de a se alătura unui astfel de demers, subscriind ca participanți la acest fond. Fondul se vrea a fi gestionat de o entitate non guvernamentala( ONG), împreună cu o instituție publică, credibilă, împreună asigurând obiectivitatea și transparența vis-à-vis de criteriile de evaluare ale firmelor beneficiare, a modului cum se alocă banii.

 

 

 

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si