fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Ziua Bibliotecarului, sărbătorită la BJ ASTRA Sibiu

În fiecare an, la data de 23 aprilie, se sărbătorește Ziua Mondială a Cărții și Drepturilor de Autor, dar și Ziua Bibliotecarului din România. Este un moment de celebrare a lecturii, a cărții și, deopotrivă, o sărbătoare a tuturor celor care își dedică energia, timpul și priceperea pe drumul cărții, de la concepere la cititor, conectând oamenii cu informația și cunoașterea: bibliotecari, autori, ilustratori, editori, traducători, tipografi, librari sau anticari.

Cu acest prilej, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, instituție de cultură care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu, împreună cu Biblioteca Universității „Lucian Blaga” Sibiu, organizează luni, 24 aprilie 2023, evenimentul „Carte | Bibliotecă | Librărie”, o dezbatere centrată pe importanța profesiei de bibliotecar sau librar și pe menirea în continuă schimbare a bibliotecilor și librăriilor în societatea actuală și viitoare. În acest context, subiectele abordate vor viza: consumul de lectură, piața de carte, apetitul și preferințele utilizatorilor pentru lectură, facilitarea accesului publicului la resursele documentare, multiplele provocări determinate de evoluția tehnologică și relația cu alți actanți din domeniul cultural și educațional.

În cadrul evenimentului, sunt invitați la dialog: dl. Valer Cosma, directorul Bibliotecii Universității „Lucian Blaga” Sibiu, d-na Monica Buzaș, coordonatoare a Bibliotecii din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, d-na Corina Hopârtean-Cioltei, coordonatoare a Bibliotecii din cadrul Institutului Academiei Române de Studii Socio-Umane, d-na Daniela Muntean, coordonator al Centrului de Informare și Documentare în Etnologie „Cornel Irimie” al Complexului Național Muzeal ASTRA, dl. Alexandru Munteanu, coordonator al Bibliotecii din cadrul Muzeului Național Brukenthal, d-na Nicoleta Gheorghiu, coordonatoare a Librăriei Humanitas „Constantin Noica” Sibiu, d-na Andreea Tărnăuceanu, coordonatoare a Librăriei Cărturești Sibiu și dl. Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Vor participa, de asemenea, profesioniști din domeniul științelor informării și documentării și bibliotecari din bibliotecile sibiene.

Evenimentul „Carte | Bibliotecă | Librărie” va avea loc în data de 24 aprilie a.c., la ora 14:00, în spațiul American Corner Sibiu, situat la etajul 5 al Bibliotecii ASTRA Sibiu.

Ziua Bibliotecarului, sărbătorită la BJ ASTRA Sibiu