fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Capodopera ”Ecce Homo” părăsește Muzeul Național Brukenthal  

Pentru a doua oară în cei 207 ani de existență a Muzeului Național Brukenthal, valoroasa pictură a lui Tițian – Ecce Homo (Iată Omul) pleacă pentru scurt timp din muzeul sibian. Opera va fi expusă la Muzeul Municipal ”Regina Maria” din Iași, până în 5 iunie.

pentru a fi expusă  când această lucrare părăsește Muzeul pentru a fi expusă în România.

a declarat: “Este cea mai valoroasă piesă muzeală expusă vreodată la Iași și este pentru a doua oară în cei 207 ani de existență a Muzeului Național Brukenthal când această lucrare părăsește Muzeul pentru a fi expusă în România. Singura lucrare din România și din Europa de Est realizată de Tițian a fost expusă în mai multe muzee din Europa, însă în România a fost prezentată pentru prima dată în cadrul expoziției Brukenthal exclusive, la Art Safari Bucharest în 2023”, precizează Alexandru Constantin Chituţă, managerul Muzeului Naţional Brukenthal și curator al expoziției “Tițian. Ecce Homo”, alături de dr. Aurica Ichim.

În cadrul expoziției, prin parteneriatul cu Poștă Română – Sucursala Regională Iași, peste 3.000 de cărți poștale vor putea fi trimise de vizitatori în toată lumea, gratuit.

Etichete:

Recomandam sa citesti si