fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Sibiu

Invitație la Biblioteca ASTRA, de Ziua Sibiului

Biblioteca Județeană ASTRA sărbătorește Ziua Sibiului printr-o prezentare de publicații care tratează teme din istoria orașului sau care elogiază personalități locale.

Sibienii sunt invitați mâine, 20 decembrie, de la ora 15:00, în spațiul American Corner Sibiu, situat la etajul 5 al Bibliotecii ASTRA, să răsfoiască cele peste 20 de volume prezentate. Printre cele peste 20 de titluri selectate, apărute în ultimii ani la Editura Honterus, se numără: „Sibiul în 1790/ Hermannstadt im Jahre 1790”, de Martin Hochmeister, „Hanul Dumbrava și Groapa Leilor. Istorie şi istorioare din Sibiu”, de Kurt Klemens, „Sibiul și electrificarea României; Cronică ilustrată 1891-2014”, de Marcel Stancu, „Sibiul în alb și negru”, de Fred Nuss, „La pas prin Sibiul vechi și nou”, de Lucia Veștemean, „Sibiul, între diplomaţie şi război, vol. I”, de dr. Toma-Cosmin Roman, „SIBIU Oameni și fapte/ Hermannstadt. Fakten-Bilder-Worte”, de Dagmar Zink, „Sibiu 830”, volum coordonat de Silviu Borș și Dan Nanu, și „Omnibuz, tramvai, troleibuz. Transportul public electric în Sibiu și în România”, de Marcel Stancu.

În cadrul prezentării, vor vorbi: Dan Nanu, director al Direcției pentru Cultură Sibiu, Benjamin Jósza, directorul Editurii Honterus, și Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii ASTRA Sibiu. Evenimentul este organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu, alături de biblioteca publică sibiană și de Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu.

Ziua Sibiului a fost stabilită pentru data de 20 decembrie, printr-o hotărâre a Consiliului Local din acest an, prima atestare documentară a Sibiului datând din 20 decembrie 1191.

Invitație la Biblioteca ASTRA, de Ziua Sibiului

Etichete:

Recomandam sa citesti si