fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Foto|Iepuraşul a venit deja la copiii Asociaţiei „Olivia” din Sibiu

atelier asociaţia olivia sibiu

Cei 21 de copii cu dizabilităţi care beneficiază de terapie de specialitate în cadrul Asociaţiei Filantropice „Olivia” din Sibiu au primit daruri aduse de iepuraş. Cei mici, împreună cu părinţii, cu reprezentanţii Asociaţiei Filantropice „Olivia”, cu studenţi ai Facultăţii de Litere şi Arte din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi cu pedagogul de recuperare Delia Farcaşiu, au confecţionat coroniţe împodobite cu motive pascale în cadrul unui atelier organizat vineri, 15 aprilie, la locul de joacă de la Zingo Planet Sibiu. Pentru eforturile lor, copiii au primit pizza, dulciuri, tort şi daruri aduse de iepuraş.

„Copiii sunt încântaţi de fiecare dată când organizăm astfel de activităţi, pentru că de sărbători, de Ziua Copilului sau cu alte ocazii avem tot felul de activităţi, cu tematici diferite, pe lângă terapia şi activităţile educative pe care le avem în mod constant la asociaţia noastră”, ne-a spus Camelia Pădurean, coordonator al Asociaţiei Filantropice „Olivia”.

Copiii s-au bucurat şi de relaxare şi voie bună în locul de joacă menţionat, iar activităţile au avut şi rol pedagogic. „Chiar dacă sunt copii speciali, ei ştiu să lucreze, ştiu să aibă răbdare, ştiu să ofere, sunt la fel ca orice alt copil”, ne-a mai spus Camelia Pădurean.

„Iepuraşul, simbol al bucuriei”

Asociaţia Filantropică „Olivia” din Sibiu a fost înfiinţată în anul 2012 şi desfăşoară activităţi în cadrul a cinci proiecte socio-umanitare.

„Este a zecea ediţie a atelierului nostru şi l-am denumit «Iepuraşul, simbol al bucuriei». În cadrul asociaţiei avem un număr de 101 beneficiari, copii şi vârstnici. Oferim hrană gratuită şi ajutor la domiciliu bătrânilor, avem un proiect numit «Copii de nota 10», prin care oferim burse copiilor cu note foarte bune, avem un proiect pentru copiii proveniţi din familii defavorizate, un proiect de prevenire a abandonului şcolar şi proiectul «ABC-ul copiilor» destinat copiilor cu dizabilităţi, unde oferim terapie”, ne-a spus Olivia Pădurean, vicepreşedinte al asociaţiei.

Reprezentanţii Asociaţiei Filantropice „Olivia” au mulţumit la final părinţilor, sponsorilor, voluntarilor şi gazdelor pentru implicarea în această activitate menită să aducă bucurie în inimile copiilor.

Etichete: