fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Târgul educațional (TeD ULBS) şi-a deschis porţile pentru elevii sibieni

Targ-elevi1

Mai mulţi elevi de la instituţiile de învăţământ din Sibiu au avut posiblitatea de a vizita Târgul educațional (TeD ULBS), târg de consultanță educațională organizat de Centrul de Servicii Integrate pentru Studenţi-SmartHub Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu (ULBS), atât pentru facultățile din ULBS, cât și pentru elevii de la liceele din Sibiu și din zonele învecinate.

Elevii Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu (CNGL) împreună cu prof. consilier școlar dr. Valeria Ecaterina Purcia, director Centrul Judeţean de Resurse Asistenţă Educaţionale din Sibiu (CJRAE) și prof. Anamaria Cristina Coroian, de la CNGL au participat joi, 14 aprilie, la Târgul educațional (TeD ULBS). De asemenea, elevii de la Colegiul Național “Octavian Goga” (CNOG) Sibiu și ai Colegiului Naţional Pedagogic “Andrei Șaguna” (CNPAS) Sibiu au fost prezenți la Târgul educațional (TeD ULBS), însoțiți de prof. consilier școlar Simona Crăciun, Mirela Pui și Cristina Ivan (CJRAE Sibiu), prof. Niculina Crăciunaș, Achim Stoian (CNOG), Gabriela Albu și Oana Marghitoiu (CNPAS).

Elevii au aflat care este oferta educaţională şi au participat la prezentarea unor facultăţi, au primit pliante de informare distribuite de acestea și au avut posibilitatea de a cunoaște programele de studiu, burse – subvenții, număr de locuri alocate, cerințe specifice concursului de admitere, cazare în campusul ULBS.

Liceenii au avut posibilitatea să adreseze cadrelor didactice din cadrul ULBS întrebări punctuale legate de condițiile de admitere, orar și disciplinele predate şi au primit informații despre burse de studiu și schimburi de experiență. De asemenea, au primit informații despre specializările obținute la finalizarea facultăților, dar și despre specializările de Master și Doctorat organizate de ULBS. Tinerii au mai primit infirmaţii despre oportunitățile de colaborare cu diferiți agenți economici şi ofertele de practică pe care le pot accesa studenții facultăților din Sibiu.

Elevii au avut posibilitatea să îşi aleagă, astfel, ruta profesională potrivită şi să îşi elaboreze planul de carieră dorit. Evenimentul a fost o ocazie importantă prin care tinerii au primit sprijin în luarea celor mai bune decizii cu privire la propriul parcurs socio-profesional, conform CJRAE Sibiu.

Foto: CJRAE Sibiu

Etichete:

Recomandam sa citesti si