fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Biblioteca ASTRA sărbătorește Ziua Copilului

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu organizează joi, 1 iunie, o serie de activități recreative și educative dedicate celor mici. Între orele 10:00 și 13:00, sediul central al bibliotecii și cele trei filiale din cartiere vor găzdui sesiuni de lectură, ateliere de creație și vizionări de filme pentru copii.

Desene pe asfalt

La sediul central al bibliotecii, programul va fi dedicat copiilor care beneficiază de serviciile sociale acordate de centrele rezidențiale ale DGASPC. Aceștia se vor bucura de momente de relaxare și distracție în foaierul bibliotecii (Str. George Barițiu, nr.7, Corp B), în cadrul unor acțiuni organizate de Compartimentul pentru Copii și Tineret: ateliere creative și recreative, desene cu creta pe asfalt, vizionarea expoziției de timbre „1979 – Anul Internațional al Copilului în emisiuni filatelice”. În egală măsură, copiii vor avea ocazia să admire lucrările Concursului de pictură și desen „Copilărie, credință și speranță” și să asiste la un moment de muzică romani, aceste acțiuni fiind organizate în parteneriat cu PARI Project – ULBS.

Universul aventurilor”

Ziua de 1 iunie va fi sărbătorită și în filialele Bibliotecii ASTRA unde se vor desfășura, de asemenea, activități menite să dezvolte imaginația și creativitatea copiilor, să îi apropie de lectură și bibliotecă. Astfel, la Filiala Vasile Aaron (str. Semaforului, nr. 19), între orele 10:00 și 12:30, elevi de la Școala „Regele Ferdinand” din Sibiu vor pătrunde în „Universul aventurilor”, o sesiune de lectură bazată pe celebra carte „Aventurile lui Pinocchio” de Carlo Collodi, urmată de vizionarea filmului de desene animate „Pinocchio”, produs de Walt Disney.

În Lumea Basmelor”

Activitatea pregătită pentru copiii din comunitatea cartierului Valea Aurie se intitulează „În Lumea Basmelor” și va cuprinde un atelier de lectură interactivă și dramatizare pe baza poveștii „Sarea în bucate” de Petre Ispirescu. În spațiul Filialei Valea Aurie (str. Luduș, nr. 9, bl. 31), între orele 11:00 și 13:00, cei mici își vor putea încerca abilitățile creative și talentul artistic în confecționarea obiectelor pentru recuzită și momentul de dramatizare a cunoscutului basm.

Ținutul culorilor”

La Filiala Bâlea a bibliotecii (Str. Bâlea, bl. 9), Ziua Copilului va prilejui întâlnirea juniorilor din comunitate cu personajele basmelor clasice, în cadrul activității intitulate „Ținutul culorilor”. Timp de două ore, în intervalul 10:30-12:30, copiii vor asculta povești, vor vorbi despre personajele preferate și vor da frâu liber imaginației în desenele realizate cu cretă colorată.

Etichete:

Recomandam sa citesti si