fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Niciun elev sibian nu a fost eliminat de la Evaluarea Națională

Cele mai multe contestații la Evaluarea Națională au fost la matematică și la română

3.100 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși pentru a susține prima probă scrisă a examenului de  Evaluare Națională  (sesiunea 14 – 30 iunie 2022)

 

Astăzi, 14 iunie, pentru 3.100 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Sibiu, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Evaluare Națională, la disciplina Limba și literatura română.

 

La această probă de examen au fost prezenți 2.952 de candidați (95,23%), iar 148 de candidați (4,77%) nu s-au prezentat la examen. Nu au existat candidați eliminați pentru tentativă de fraudă.

 

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, după ora 15.00.

 

Joi, 16.06.2022, la nivelul județului Sibiu, elevii vor susține proba scrisă la Matematică, în 89 centre de examen.

 

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în ziua de 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

 

Rezultatele finale vor fi anunțate joi, 30 iunie.

Etichete:

Recomandam sa citesti si