fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Evaluarea Națională aduce 3.357 de elevi în centrele de examen

În vreme ce colegii lor mai mici și liceenii se vor bucura de prima săptâmână de vacanță,  3.357 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține Evaluarea Națională. Examenul începe în 25 iunie, cu proba scrisă la Limba Română. După o zi de pauză, urmează proba scrisă la Matematică, iar vineri, 28 iunie, proba scrisă la Limba maternă.

Probele încep la ora 9:00, dar accesul elevilor în sălile de examen este permis până la ora 8:30. În județul Sibiu, acest examen se va desfășura în 89 de centre de examen. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Examenele durează 2 ore

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (120 minute), din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare cu datele personale ale elevului (timpul necesar acestei completări fiind de 15 minute). Elevii care doresc să corecteze o greșeală taie cu o linie orizontală și completează alături răspunsul considerat corect. Probele sunt monitorizate audio-video.

În situații obiective, neimputabile candidaților, în care, în timpul probei scrise, este luată decizia anulării și a rescrierii lucrării, se poate prelungi timpul destinat redactării, cu cel mult o oră, conform unei proceduri elaborate de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.

Rezultatele se dau în 3 iulie

Activitatea de evaluare se realizează digitalizat pe stațiile de lucru aflate în laboratoarele de informatică din unitățile de învățământ desemnate ca centre de evaluare. Primele rezultate vor fi anunțate în 3 iulie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.

Contestațiile pot fi depuse în 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut. Rezultatele finale vor fi afișate în 9 iulie.

Centrele de examen

Cele mai mari centre de examen sunt la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu (169 de absolvenți), Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu (140 de absolvenți), Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu (116 absolvenți) și Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu (100 de absolvenți).

Lista centrelor de examen pentru EN 8 2024 poate fi consultată aici:

https://drive.google.com/file/d/1BQ7SgBfuig5ClWuIHUn_g-c02qkB9oaB/view

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si