fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias

Mașinile Google Street View ”vor scana” Mediașul

În această primăvară, mașinile Google Street View se întorc în România. Singura localitate din județul Sibiu care va primi vizita lor este Mediașul. Preluarea de imagini 3600 Street View în România începe în 7 martie.

În următoarele luni, mașinile vor vizita peste 100 de localități și drumurile dintre ele, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate pe Google Maps primele imagini din cele mai importante orașe. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, din 39 de orașe și sute de obiective turistice.

În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1.500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2022.

Înainte de publicarea imaginilor 3600 preluate, acestea sunt procesate cu o tehnologie specială care estompează fețele oamenilor și plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor pentru a nu putea fi identificate, iar astfel confidențialitatea este protejată.

Google Maps are peste un miliard de utilizatori activi în fiecare lună, care pot găsi informații despre afaceri, evaluări, recenzii și multe altele pentru 200 de milioane de companii și locuri din întreaga lume. Acum există peste 220 de miliarde de imagini Street View din peste 100 de țări și teritorii.

Etichete:

Recomandam sa citesti si