fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Zborul pe ruta Sibiu – București, disponibil din luna aceasta

Consiliul Județean Sibiu și Aeroportul Internațional Sibiu, în parteneriat cu compania aeriană AirConnect au organizat  luni,  6 martie 2023, un eveniment special dedicat comunității regionale de business și mediului instituțional din județele Sibiu, Alba și Hunedoara.

Reprezentanții AirConnect au prezentat zborurile Sibiu – București ce vor fi operate din 27 martie, precum și opțiunile de colaborare cu mediul de business și cu agențiile de turism. Vor fi disponibile 5 zboruri pe săptămână, totalizând 20 740 locuri pentru tot orarul de vară*, la tarife începând de la 155,77 RON (tarif pe segment de zbor, taxe incluse, locuri limitate), iar biletele de avion pot fi deja achiziționate de pe website-ul companiei, www.air-connect.com, din aplicația disponibilă în Apple Store si Google Play Store, ori prin intermediul agențiilor de turism.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute și alte subiecte legate de oportunitățile oferite de noua rută, în contextul promovării județului Sibiu ca destinație turistică sau de afaceri.

„Urăm bun venit companiei AirConnect, alături de care ne dorim un parteneriat de lungă durată. Ca autoritate județeană facem tot ceea ce intră în atribuțiunile noastre ca să ne asigurăm că pasagerii, cât și operatorii de turism care vin pe aeroportul nostru vor avea parte de o infrastructură modernă, sigură și prietenoasă. În acest moment avem în derulare cea mai mare investiție din județ în valoare de peste 55 milioane de euro, prin care actualul terminal va fi extins, modernizat și dotat cu echipamente de ultimă generație ce vor simplifica și fluidiza  procedura de check-in și controlul de securitate. Totodată, pe lângă aceste investiții, continuăm să susținem din bugetul județului activitatea operatorilor aerieni prin Schema de ajutor de stat dedicată acestora”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

„Am fost conștineți în fiecare moment de necesitatea unui zbor direct spre București de la Sibiu, însă cu oferta din piață, până la apariția AirConnect, demersurile noastre nu s-au concretizat în asigurarea unei conexiuni sustenabile pe termen lung raportat la corelarea cererii cu oferta din punct de vedere al capacității alocate. Mixul dintre locurile alocate și programul de operare va permite dezvoltarea și exploatarea acestui serviciu la potențial maxim. Am convingerea că scopul acestui eveniment a fost atins și am „conectat” cererea și oferta în ceea ce privește acest serviciu.”, a declarat Marius Gîrdea, Director General Aeroportul Internațional Sibiu.

„Compania aeriană AirConnect s-a născut din dorința de a deservi piața regională din România, oferind zboruri pe rute neoperate în prezent, dar care sunt solicitate frecvent de comunitățile locale. Decizia de a introduce zborurile regulate între Sibiu și București pe toată durata anului a fost simplă, având sprijinul Aeroportului Internațional Sibiu și cunoscând interesul pentru această rută, atât din partea celor din București care merg la Sibiu în interes de afaceri sau pentru turism, orașul fiind o destinație de vacanță foarte ofertantă, cât și pentru cei din aria de deservire a aeroportului sibian care își doresc să ajungă la București rapid, confortabil și în siguranță. Suntem nerăbdători să aterizăm la Sibiu pentru prima dată în 27 martie (a.c.), a declarat Tudor Constantinescu, Director General AirConnect.

*Perioada orarului de vară este 27 martie – 28 octombrie 2023.

Zborul pe ruta Sibiu – București, disponibil din luna aceasta