fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Elevii defavorizați primesc rechizitele gratuite în octombrie

Elevii din familii defavorizate beneficiază, și în acest an școlar, de pachete de rechizite gratuite, dar mai au de așteptat cel puțin două săptămâni după începerea cursurilor, pentru a le primi.

Cererile se depun până în 13 septembrie

Părinții pot depune cereri în perioada 9-13 septembrie 2024. Vor primi rechizite gratuite elevii din învățământul de stat primar și gimnazial ale căror familii au un venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică de 1.850 de lei. După primirea cererilor, directorii de școli au termen până în 24 septembrie pentru stabilirea listei beneficiarilor, pe care o vor transmite Inspectoratului Școlar Județean. Achiziționarea rechizitelor școlare se organizează de către Ministerul Educației, iar distribuirea acestora ar trebui finalizată până la 1 octombrie.

Valoare infimă

În anul școlar 2023-2024, valoarea pachetelor de rechizite a fost de 75 de lei/pachet pentru elevii din învățământul gimnazial, respectiv de 65 de lei/pachet pentru elevii din învățământul primar. Potrivit OUG nr. 33/2001, sumele alocate vor fi actualizate de Ministerul Educației la începutul fiecărui an școlar, dar, deocamdată Ministerul nu a anunțat sumele pentru anul școlar 2024 – 2025, care începe luni, 9 septembrie.

Actele necesare

Dosarul pe care solicitanții trebuie să-l depună este destul de stufos. Acesta trebuie să conțină: cerere; copie certificate de naștere ale tuturor copiilor aflați în întreținere; copie carte de identitate părinți/ tutore legal; adeverința din care să rezulte dacă beneficiază sau nu de bursă, precum și cuantumul acesteia la luna iulie 2024  pentru toți elevii membri ai familiei; adeverință de salariat cu salariul net pe luna iulie 2024, pentru ambii părinți; declarație pe proprie răspundere că nu beneficiază de arende, chirii sau documente doveditoare în cazul în care beneficiază; declarație pe proprie răspundere pentru cei care nu realizează venituri; copie cupoane de alocație/ alocație complementară, cupoane de șomaj, pensie; hotărâre judecătorească de încredințare a minorilor și pensie alimentară stabilită (dacă este cazul).

“La stabilirea venitului mediu lunar net pe membru de familie se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din indemnizațiile de șomaj, creanțe legale, convenții civile de întreținere aflate în executare, indemnizații cu caracter permanent, alocații de stat pentru copii, alocații de întreținere pentru copiii încredințați sau dați în plasament, burse pentru elevi și studenți”, precizează articolul 3 din OUG nr. 33 / 2001.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Știri din orașul Sibiu, Mediaș, Agnita și județul Sibiu