fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Medias Sănătate

Semnarea contractului de achiziție pentru furnizarea de dispozitive medicale unităților de învățământ

Marți, 1 februarie 2022, a fost semnat la sediul Primăriei Mediaș contractul de achiziție pentru furnizarea dispozitivelor medicale în cadrul proiectului din fonduri europene câștigat de municipalitate – Consolidarea capacitații unităților de învățământ din Municipiul Mediaș, judetul Sibiu în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2 2020”.

Proiectul vizează gestionarea adecvată a crizei sanitare prin dotarea unităților de învățământ preuniversitar cu dispozitive medicale necesare pentru diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS – COV – 2  și va conduce la prevenirea și limitarea pe cât posibil a îmbolnăvirii în cadrul acestor instituții, la protecția individuală și colectivă și la combaterea transmiterii comunitare a virusului. Proiectul are ca beneficiari direcți 6.234 de persoane – 5.476 de elevi, respectiv 758 de cadre didactice și personal auxiliar. În mod concret, prin achiziția curentă, unitățile de învățământ vor fi dotate cu 196 de echipamente automate de dezinfecție prin nebulizare, precum și 388 de lămpi bactericide UV, cu o valoare totală de peste 3.6000.000 de lei.

În urma implementării întregului proiect, activitatea școlară din cadrul unităților de învățământ din municipiul Mediaș se va desfășura în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, prin dotarea cu dispozitive medicale necesare pentru diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS – COV –2 pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Mediaș.

„Am semnat astăzi un nou contract pentru sistemul de învățământ din oraș, și anume Consolidarea capacitații unităților de învățământ din Municipiul Mediaș, judetul Sibiu în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2 2020. Concret, pot să vă spun că acest proiect se îndreaptă către aproximativ 6000 de persoane din oraș, dintre care peste 5000 de elevi și peste 700 de cadre didactice. Prin achiziția efectuată, unitățile de învățământ vor fi dotate cu 196 de echipamente automate de dezinfecție prin nebulizare, precum și 388 de lămpi bactericide UV, cu o valoare totală de peste 3.6000.000 de lei“, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

Etichete:

Recomandam sa citesti si