INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Muzeul Național Brukenthal vă invită la concurs

Muzeul Național Brukenthal va invită în perioada 11- 14 iunie, să participați online la un concurs. Căștigătorii vor fi anunțați luni, 15 iunie. Evenimentul face parte din proiectul “Brukenthal Contemporan: culoare și gust”

Dragi prieteni,
anul acesta, în cadrul proiectului „Brukenthal Contemporan: culoare și gust”, nu vom putea organiza o prezentare culinară cu public.
Așadar, ne-am adaptat practicilor de siguranță sanitară din ultimele luni și am gândit, împreună cu partenerul Gastro Rama, „meniul colorat la pachet”, care va conține:
Gustare: gazpacho de căpșuni, emulsie de mentă și crocant de burduf
Gustare: salată de frunze din gradină, brunoise de castraveți dulci-acrișori, păstrăv afumat, frunze de muștar, pudră de soc
Fel de bază: biscuit fraged cu brânză maturată, conopidă și ardei
Fel de bază: gris cu lapte, gălbiori, frișcă și polen crud
Fel de bază: tartare de vită, maioneză de praz, capere și ceapă murată, chips din pâine cu maia
Desert: papanași cu cireșe și crumble de fructe de pădure și sos de crețușcă
Astfel, ”în perioada 11- 14 iunie, Muzeul Național Brukenthal desfășoară un concurs prin care sunteți invitați să distribuiti postarea actuală a Concursului de pe Facebook a proiectului „Brukenthal Contemporan: culoare și gust” invitând si prietenii vostri.
Cei care doresc să ni se alăture, se pot înscrie la adresa de email alexandru_sb_ro@yahoo.com cu nume, prenume și număr de telefon.
40 dintre prietenii noștri care se vor remarca prin creativitatea și impactul promovării, vor fi anunțați pe lista câștigătorilor în data de 15 iunie.
Premiile constă într-un meniu plin de culoare și gust (al cărui conținut l-am anunțat deja) alături de catalogul proiectului și vor putea fi ridicate de la Restaurantul Jules din Sibiu în data de 18 iunie a.c”, ne-a trasmis Alexandru Chituță, șef secție Marketing.
În perioada martie –iunie 2020, Muzeul Național Brukenthal desfășoară proiectul „Brukenthal Contemporan: Culoare și Gust”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
După coordonarea unor proiecte ce au avut ca subiect bucătăria în perioadele Evului Mediu și Barocului, ilustrate prin picturile și obiectele din colecțiile instituției („Bucătăria la curtea princiară a Transilvaniei în secolul XVI” în 2018 și „Palatul cu două bucătării: experiențe culinare baroc la reședința Guvernatorului Transilvaniei” în 2019), pentru 2020 vă propunem un experiment contemporan – nu felul în care mâncarea este ilustrată în naturile statice, ci felul în care creația culinară poate ilustra o lucrare de pictură!
Experții artei culinare au fost invitați să găsească zone comune cu pictura contemporană, de la elemente precum linie, formă, culoare și textură, la principiile compoziționale precum echilibru, contrast, ritmicitate, unitate/varietate etc.
În acest sens, a fost selectate 18 lucrări realizate de Peter Connerth (din colecția Muzeului de Artă Contemporană), sub inspirația cărora au creat 15 chefi din Austria, Irlanda, Italia, Malta, Libia, România, Slovacia și Ungaria.
Potrivit tradiției, expresia „Mai întâi mâncăm cu ochii” îi aparține lui Apicius (Roma, sec. I).
În viața de zi cu zi, culorile influențează felul în care gândim, acționăm sau reacționăm. Culoarea este decisivă atunci când decidem ce mâncăm, deoarece este primul element observat în aspectul hranei și are un puternic impact asupra apetitului.
Astfel, persoanele fără poftă de mâncare își pot stimula apetitul cu ajutorul culorii roșu (mâncare și veselă); persoanele care vor să își inhibe pofta de mâncare – pentru a slăbi, de exemplu – vor mânca din vase albastre, etc. Acestea și mai multe despre coloranți naturali pentru mâncare, rețete pentru o masă colorată și un mini-album al felurilor de mâncare realizate de chefi din România și străinătate sub inspirația picturilor de artă contemporană le puteți găsi în catalogul de proiect Brukenthal Contemporan: Culoare și Gust la http://www.brukenthalmuseum.ro/virtuale/culoare/catalog.html

Etichete:

Recomandam sa citesti si