Jina, gazda unui brunch cu bulz ciobănesc, balmoș și ceaun de berbecuț

Asociația My Transilvania și Asociația Jinarilor de Pretutindeni în colaborare cu Primăria comunei Jina au organizat primul brunch cu produse specifice localității transilvănene. Cei aproximativ 100 de participanții au avut ocazia să învețe cum să prepare untul cu hurdoiu, să învețe să facă șiță – draniță, să cânte la fluier, să mânânce din preparatele specifice Mărginimii Sibiului- bulz ciobănesc, balmoș, ceaun de berbecuț și să deguste din gama diversificată de brânzeturi. Iar toată drumeția a fost predominată de spectacolul realizat de Iliuță de la Jina, care a oferit câteva momente artistice, în care tânărul i-a încânt prin talentul său la fluier și la taragot.
Drumeții care au fost curioși să descopere vederea panoramică a Vârfului Bulbuc, cota 1040 metri au fost cuceriți de îmbinarea dealului localității Șugag cu dealurile Jinei (de unde au putut observa în depărtare colibele jinarilor, care încă păstrează tradiția pastoratului oilor), Transalpina- drumul național, care străbătate și comuna Jina, precum și de frumusețea satului văzute în depărtare („Catedrala munților”, cum este cunoscută una dintre bisericile localității, dar și Mânăstirea de maici de la Jina-Măgura, situată pe valea pârâului Șugagului la 13,5 km de Jina). În plus, urcatul și coborâtul dealului a fost mai ușoare, datorită lui Iliuță, care a creat o atmosferă prietenoasă prin talentul său, la fluier.
La eveniment a participat și primarul comunei Râu Sadului, Daniel Minea, cel care i-a fost ucenic lui Iliuță de la Jina la atelierul de făcute șită.