fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Educatie Sibiu

Începe programul de vară ASTRA Adolescent

A treia ediție a programului de vară ASTRA Adolescent începe din 4 iulie, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Dedicat în special tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, programul estival oferă, și în acest an, oportunități de petrecere a timpului liber în mod plăcut și util. Adolescenții vor avea prilejul de a interacționa, într-un cadru informal și relaxat, cu profesioniști din diferite sfere de activitate și de a-și exprima opiniile cu privire la anumite domenii de interes.

Experiența pozitivă a anilor trecuți ne determină să continuăm acest proiect dedicat tinerilor sibieni care doresc să exploreze mai mult cu privire la pasiunile și intereselor lor. Prin conectarea adolescenților cu specialiști din diferite domenii profesionale, programul bibliotecii publice urmărește să armonizeze relația dintre aspirații și oportunități, oferind o platformă de dialog prin care tinerii să obțină îndrumare și informații valoroase din partea celor care activează cu succes în domeniile respective de activitate.”, transmite Mihaela Dobrescu, bibliotecar și coordonator al proiectului ASTRA Adolescent.

Pe parcursul seriei de întâlniri, organizate în perioada 4 iulie – 4 august, adolescenții vor avea ocazia de a purta discuții deschise și dinamice cu profesioniști care le vor împărtăși detalii din cunoștințele și experiențele acumulate. Aceste interacțiuni vor permite participanților să-și extindă orizontul de cunoaștere, să dobândească o înțelegere mai profundă a diferitelor domenii de activitate profesională și să exploreze teoretic căi și mijloace de acțiune într-o posibilă carieră profesională.

Printre invitații care au ales să susțină, în acest an, programul de vară dedicat adolescenților, se numără reprezentanți ai mediului universitar, socio-economic, medical, dar și din sfera administrativă, artistică sau sportivă: Daniela Cîmpean, Daniela Chrzanovski, Ioana Curta, Loredana Pampu, Ofelia Popii, Andreea Roseti, Oana Vasiu, Elena Ucenic, Mihai Balaban, Mihai Copăceanu, Sebastian Marcovici, Răzvan Marcu, Bogdan Pavelescu, Pr. Constantin Necula, Radu Neguț, Radu Vancu, Răzvan C. Pop și membrii echipei de robotică Gear Maniacs. Proiectul se bucură, de asemenea, de sprijinul tinerilor din echipa de voluntari care, alături de bibliotecarii astriști, se vor implica activ în organizarea și desfășurarea proiectului.

Întâlnirile vor avea loc la sediul Bibliotecii ASTRA Sibiu și în localități ale județului (Avrig, Săliște și Rășinari), în zilele de marți, miercuri și joi, cu începere de la ora 11:00.

Informații detaliate sunt accesibile pe https://bjastrasibiu.ro/incepe-programul-astra-adolescent-2023-la-biblioteca-publica-sibiana/

Etichete:

Recomandam sa citesti si