fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Medias

Echipamentele și dispozitivele necesare predării online au ajuns la unitățile de învățământ din Mediaș

În data de 1 februarie 2022, la invitația primarului municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman, directorii unităților de învățământ gimnaziale și ai liceelor de stat din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou au semnat contractele de administrare aferente celui de-al doilea lot pentru echipamentele necesare desfășurării în condiții cât mai bune a actului de educație. Acesta este parte a unui proiect din fonduri europene câștigat de către Primăria Mediaș – „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în Municipiul Mediaș, județul Sibiu“.  Lotul constă în echipamente cu care vor fi dotate școlile și liceele medieșene, în funcție de necesarul exprimat de fiecare instituție, și anume un număr total de 373 de laptopuri pentru cadrele didactice, respectiv 282 de table interactive, 204 camere video și 276 de routere pentru sălile de clasă. Valoarea totală de achiziție a acestor dispozitive depășește suma de 3 milioane de lei.

De asemenea, responsabili din cadrul fiecărei unități de învățământ au fost instruiți, la sediul Primăriei Mediaș, cu privire la modul de întrebuințare și de mentenanță pentru toate echipamentele acordate fiecărei instituții, în cadrul acestui proiect.

Primul lot de produse achiziționate a constat în 5.876 de tablete școlare, în valoare de peste 3.700.000 lei, care au fost deja trimise la sfârșitul anului trecut unităților de învățământ din oraș, pentru fiecare elev.

 

„Dacă  la finalul anului trecut am transmis către unitățile de învățământ din oraș peste 5800 de tablete școlare, tablete care, din informațiile pe care le am, au fost deja distribuite elevilor din municipiul Mediaș, astăzi i-am invitat la sediul Primăriei Municipiului Mediaș pe toți directorii liceelor și ai școlilor gimnaziale, pentru a parcurge cea de-a doua etapă a unui proiect pe fonduri europene pe care l-am câștigat anul trecut. Am semnat un contract de administrare prin care vom pune la dispoziția fiecărui cadru didactic câte un laptop și în același timp am luat act de faptul că tablele interactive au ajuns la fiecare instituție de învățământ, vorbim astfel de peste 370 de laptopuri, peste 280 de table interactive, 200 de camere video și peste 270 de routere“, a declarat primarul municipiului Mediaș, domnul Gheorghe Roman.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si