fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Alexandru Șerban și Răzvan Chirilă sunt doi pompieri sibieni care au dovedit încă o dată devotamentul cu care își practică meseria.

Misiunea pompierilor militari nu se termină niciodată, ei luptă continuu pentru salvarea vieților și a bunurilor. După o misiune încheiată la vama Siret, în sprijinul persoanelor refugiate, colegii noștri se îndreptau spre casă, cu gândul la bucuria revederii celor dragi. Fără să știe însă, misiunea lor nu se încheiase! În drumul lor, între localitățile Acățari și Corunca s-a petrecut un grav accident rutier. Panica plutea în aer, dar acest tablou era cunoscut pentru cei doi salvatori.
Cum au văzut ce s-a întâmplat, au oprit microbuzul în care se deplasau și au început să facă ce știu mai bine: să intervină și să ia toate măsurile necesare pentru a salva vieți și pentru a diminua pagubele. Printre aglomerația de persoane, zgomotul panicii și țipetele victimelor, o flacără își făcea apariția în una dintre mașini. Doar o privire au schimbat cei doi salvatori, iar în câteva secunde unul a întrerupt alimentarea electrică a autoturismului, iar celălalt a deschis stingătorul și a stins flacăra ce amenința viața persoanelor încarcerate.
Sirenele se apropiau, iar colegii pompieri mureșeni, au intervenit cu promptitudine și eficiență. Plutonier Șerban Alexandru și sergent major Chirilă Răzvan au doar 2 ani de când s-au alăturat familiei salvatorilor, însă și-au însușit toate calitățile necesare.