fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Ziua Porților Deschise, la AFT Sibiu

În cadrul evenimentelor dedicate Zilei Forțelor Terestre, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu va organiza în data de 14 aprilie 2022, în intervalul orar 10.00-13.00, Ziua Porților Deschise.

În cadrul manifestării, vizitatorilor li se va prezenta un program special, din care nu vor lipsi standurile de prezentare a armamentului şi tehnicii militare, momentele muzicale sau exerciţiile demonstrative. De asemenea, oaspeții vor avea posibilitatea de a vizita laboratoarele, sălile de seminarii, amfiteatrele, bazele sportive, muzeul AFT și de a interacționa cu studenții, instructorii militari și cadrele didactice. Reprezentanții Biroului de Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Sibiu vor fi prezenți la sediul academiei pentru a prezenta oferta educațională pe care Ministerul Apărării Naționale o va pune la dispoziția tuturor absolvenților de studii gimnaziale și liceale.

„După o perioadă plină de restricții impuse de apariția pandemiei COVID-19, în care am fost nevoiți să păstrăm distanțarea fizică, ne bucurăm de faptul că în acest an putem fi din nou alături de elevii sibieni și de toți cei care vor dori să ne treacă pragul pentru a ne cunoaște mai bine. Academia a trecut, în ultima perioadă, printr-un amplu proces de modernizare, astăzi fiind un campus militar modern care și-a păstrat caracterul de platformă civică puternic ancorată în viața comunității locale. Sunt convins că Ziua Porților Deschise va fi un eveniment de succes, unul care să îi inspire și, de ce nu, să îi motiveze pe tinerii școlari în a urma o carieră militară prin aplicarea la una dintre instituțiile de învățământ militar existente în Sibiu și nu numai”, a declarat rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan.

Etichete:

Recomandam sa citesti si