fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sarbatorile zilei

Ziua NATO, sărbătorită la Academia Forţelor Terestre

În România, astăzi, 5 aprilie, se marchează împlinirea a 16 ani de când ţara noastră este membră cu drepturi depline a celei mai puternice alianţe politico-militare, NATO. Cu ocazia aniversării Zilei NATO, la sediul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au fost arborate Drapelul Naţional al României şi Drapelul Alianţei Nord-Atlantice. Din cauza situaţiei epidemiologice  ceremonia a fost organizată în format restrâns.

Ziua NATO, sărbătorită la Academia Forţelor Terestre

Manifestarea a avut rolul de a sublinia un aspect fundamental al identităţii noastre, acela de militari aparţinând unui stat membru NATO. Este un statut de care suntem mândri şi care ne responsabilizează şi mai mult. Gândul nostru şi, la nevoie, fapta noastră de camaraderie se îndreaptă şi către partenerii noştri din Alianţă.”, transmit reprezentanții Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Ziua NATO în ţara noastră se aniversează, în conformitate cu prevederile Legii 390 din 2004, în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Este o manifestare dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.

Ziua NATO, sărbătorită la Academia Forţelor Terestre

Etichete:

Recomandam sa citesti si