fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii, sărbătorită Biblioteca ASTRA

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu redeschide spațiile interioare pentru public

Anul acesta, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și American Corner Sibiu invită iubitorii de cinematografie americană la vizionarea a două filme: „Prințesa și Broscoiul” (2009) și „Marele Gatsby” (2013).

Proiecțiile de film vor avea loc în cursul zilei de joi, 4 iulie 2024, în spațiul American Corner Sibiu (etajul 5):

  • ora 11:00 „Prințesa și Broscoiul” (93 min., dublat în limba română, A.G.)
  • ora 17:00 „Marele Gatsby” (136 min., subtitrat în limba română, 12+)

Programul zilei de 4 iulie la American Corner Sibiu se adresează tuturor celor care doresc să se bucure de o experiență cinematografică în spațiul confortabil al Bibliotecii ASTRA, instituție culturală care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

„Prințesa și Broscoiul”/ “The Princess and the Frog” (2009), un film de animație tradițională produs de Walt Disney Feature Animation, readuce în atenția pasionaților de desene animate binecunoscuta poveste a prințului transformat în broască printr-o vrajă care e dezlegată doar atunci când acesta întâlnește marea dragoste. Acțiunea se desfășoară în timpul faimoasei Epoci a Jazzului, în sudul Statelor Unite ale Americii. Personajele atent realizate și povestea de dragoste clasică, reformulată în contextul american, captivează publicul de toatea vârstele.

„Marele Gatsby”/ “The Great Gatsby” (2013), în regia lui Baz Luhrmann, este o adaptare cinematografică a romanului omonim al autorului american F. Scott Fitzgerald. Ecranizarea îi are în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton și Tobey Maguire. Distins cu prestigioasele titluri Oscar pentru cele mai bune decoruri și costume, filmul cucerește audiența și prin interpretarea de excepție a actorilor. Povestea lui Jay Gatsby este în esență aceeași, chiar dacă regizorul recurge la numeroase artificii narative pentru a crea o viziune nouă asupra capodoperei literaturii americane de la începutul secolului XX.

Intrarea la proiecțiile de film este liberă.

Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii, cunoscută și drept Ziua Independenței – 4 iulie, celebrează aprobarea Declarației de independență de către Congresul Continental în anul 1776, un moment crucial în istoria Americii, care a proclamat independența coloniilor de pe teritoriul Americii de Nord față de Imperiul Britanic. În această zi, americanii onorează și valorile fundamentale ale democrației și libertății, care sunt esențiale pentru identitatea națională.

Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii, sărbătorită Biblioteca ASTRA

Leave a Comment