fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias

Ziua Națională a României, sărbătorită la Mediaș

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Primăria Municipiului Mediaș a organizat un amplu program dedicat acestei importante sărbători.

Evenimentul a debutat în Sala Mare de Ședințe a municipalității, la ora 11:00, cu lansările de carte „Destine. Medieșeni, eroi și victime“, autor prof. Elena Jampa și „Operațiunea Hawaii, 1941(vol. I și II)“, autor prof. Ion Mihai Ionescu. De asemenea, medieșenii prezenți în Sala de Ședințe au asistat la prelegerea „Personalități medieșene de-a lungul timpului“, susținută de către conf. univ. dr. Lucian Giura.

Manifestările au continuat cu prelegerea muzeografului Dan Ramf – „Centenarul încoronării“, urmată de alocuțiunea primarului municipiului Mediaș, dl Gheorghe Roman și un moment festiv, care l-a avut drept invitat special pe cosmonautul român general – locotenent (r) Dumitru Dorin Prunariu. Desfășurat în prezența prefectului județului Sibiu, dl. Mircea Dorin Crețu și a comandatului Centrului Militar Zonal Sibiu, colonel Mihai Zisu, evenimentul a beneficiat și de prezența în municipiul nostru a unei delegații a orașului înfrățit Cricova, din Republica Moldova, ai cărei membri au dorit să ureze „La mulți ani“ tuturor medieșenilor.

În Piața Corneliu Coposu, programul a debutat cu un spectacol folcloric, susținut de către artiștii Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Ciprian și Mihaela Istrate, Costel Popa, Emilia Muntean, Diana și Bianca Crețu și grupul instrumental „Crai Nou“ Alba Iulia.

Începând cu ora 14:00, publicul spectator a asistat la ceremonialul militar și religios, alocuțiuni ale oficialităților, depuneri de coroane, precum și constituirea dispozitivului pentru defilare, acompaniat de fanfara militară.

Finalul programului dedicat Zilei Naționale a constat în defilarea cu trupe și tehnică militară a detașamentelor Unității Militare 01810 Mediaș, ale Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ Sibiu, ale Inspectoratului Județean de Jandarmerie Sibiu, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și ale Poliției Locale Mediaș. Defilarea a avut loc pe traseul cuprins între străzile Constantin Brâncoveanu și Mihai Eminescu, iar spectatorii au putut asista și la survolul elicopterelor aparținând Bazei Aeriene 71 din Câmpia Turzii.

Ziua Națională a României, sărbătorită la Mediaș