fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Ziua Muntelui, sărbătorită la Sadu, printr-o acțiune de ecologizare

În data de 15 septembrie 2023, comunitatea din Sadu a sărbătorit Ziua Muntelui prin participarea la o acțiune de ecologizare a Văii Sadului, la care au fost prezente peste 200 de persoane: elevi ai Școlii Gimnaziale Samuil Micu, cadre didactice, reprezentanți ai Asociației de Dezvoltare Intracomunitară ECO Sibiu, Regiei Publice Locale – Ocolul Silvic Valea Sadului S.A., Serviciului Voluntar S.V.S.U. Sadu și angajații Primăriei Sadu.

„Am sărbătorit din nou ceea ce numim noi «educație pentru natură, pentru mediu»”, a subliniat din mijlocul participanților primarul comunei Sadu, Valentin Ivan, care și-a manifestat bucuria de a organiza această acțiune în parteneriat cu Școala Gimnazială „Samuil Micu” Sadu și Asociației de Dezvoltare Intracomunitară ECO Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

„Am constatat că iubitorii Văii Sadului sunt și iubitori ai naturii. Cantitatea de deșeuri colectată este redusă, ceea ce înseamnă că cei care poposesc în zona noastră știu ce înseamnă respectul pentru natură. Le mulțumim și îi încurajăm să fie și în continuare un model de civilizație și de respect”, a afirmat edilul Valentin Ivan.

Primăria Sadu mulțumește pentru implicare colegilor din Consiliul Local, cadrelor didactice și elevilor, membrilor Asociației de Dezvoltare Intracomunitară ECO,  reprezentanților Agenției Naționale a Zonei Montane – Oficiul de Dezvoltare Montană din județul Sibiu și sponsorilor evenimentului, S.C. Premium SRL Păstrăvăria Tatu și Brutăria „Hanea” din Sadu. „Îi încurajăm pe toți cei care poposesc pe Valea Sadului să rămână prieteni ai naturii, pentru că și natura este prietena lor”, a încheiat primarul Valentin Ivan.