fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Social

Ziua Mamei Creştine, sărbătorită la Sibiu

Ziua Mamei Creştine, sărbătorită la Sibiu

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul social-filantropic, a oferit daruri mamelor aflate sub ocrotirea Complexului de Servicii „Prichindelul”, mamelor internate în Maternitatea din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Sibiu, precum şi doamnelor din personalul celor două instituţii.

Activitatea socio-filantropică şi misionară avut loc miercuri, 24 martie, în ajunul marelui praznic al Bunei Vestiri, când sărbătorim şi Ziua Mamei Creştine. Prin gestul lor, reprezentanţii eparhiali au dorit să aducă mămicilor din Sibiu felicitări sincere şi să-şi exprime recunoştinţa faţă de alegerea lor de a naşte prunci.Primele daruri au fost împărţite celor cinci mame cu copii mici aflate în grija Centrului Maternal din cadrul Complexului de Servicii „Prichindelul” din Sibiu şi celor cinci doamne din personalul de îngrijire.

Delegaţia eparhială condusă de consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Adrian Roman, a fost întâmpinată de directorul Complexului „Prichindelul”, domnul Onoriu Moldovan, care a mulţumit Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, dar şi preoţilor şi personalului din cadrul Departamentului social-filantropic eparhial pentru grija permanentă pe care o manifestă faţă de beneficiarii serviciilor oferie de centrele din cadrul complexului social.

Mămicile aflate aici în ocrotire au primit flori, pachete cu dulciuri, cafea, icoane, cărţi de rugăciune, felicitări şi alte daruri, precum şi cuvinte de încurajare şi de felicitare pentru grija avută faţă de pruncii născuţi de curând. Un cuvânt de mulţumire şi de felicitare a fost adresat şi personalului din cadrul acestui centru sibian, unde tinerele mame sunt consiliate şi ajutate să nu-şi abandoneze copiii născuţi şi să ducă o viaţă normală alături de pruncii lor.

Apreciere şi cinstire pentru mame

Daruri din partea Arhiepiscopiei Sibiului au primit şi mămicile din Maternitatea Sibiu, precum şi doamnele din personalul medical şi de îngrijire al instituţiei. Din cauza măsurilor de siguranţă sanitară din această perioadă de pandemie, accesul delegaţiei în maternitatea sibiană nu a fost permis. Cele 60 de pachete cu daruri şi florile pregătite au fost înmânate asistentului-şef al maternităţii, doamna Livia Bârsan, şi altor cadre medicale, care le-au împărţit în saloane şi personalului din instituţie.

„Suntem prezenţi în fiecare an în preajma sărbătorii Bunei Vestiri, zi de cinstire a Maicii Domnului, la centrele care au ca beneficiari femei tocmai pentru a le aduce un gest de dăruire şi de cinstire cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii şi a Mamei Creştine. Atât la Maternitatea din Sibiu cât şi la Complexul «Prichindelul» sau la alte aşezăminte sociale sau medicale, facem câte o vizită pentru a transmite binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu şi pentru a le spune «La mulţi ani» şi a le arăta aprecierea şi cinstirea noastră pentru slujirea pe care femeia o are şi acasă şi în Biserică pe această cale a mântuirii pe care ele îi îndrumă pe cei mici şi îi ghidează, mai ales spre credinţa noastră creştină”, ne-a spus pr. Adrian Roman.

Etichete:

Recomandam sa citesti si