fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice sărbătorită în centrele rezidențiale din structura DGASPC Sibiu

Vârstnicii din centrele de îngrijire și asistență aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu vor fi sărbătoriţi pe data de 1 Octombrie, zi desemnată de Organizaţia Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, începând cu anul 1991.

Cu această ocazie, în centrele rezidenţiale din structura DGASPC Sibiu se organizează o serie de activităţi, devenite deja traditie, care au ca scop sărbătorirea beneficiarilor de vârsta a treia.
„Participarea mea la celebrarea Seniorilor din Sibiu organizată astazi la sediul Casei Județene de Pensii Sibiu mi-a oferit posibilitatea de a remarca, și de această dată, faptul că seniorii prezenți acolo sunt persoane active , implicate în viața comunității , având proiecte de suflet pe care le desfășoară, unul dintre acestea fiind și cel derulat în parteneriat cu DGASPC Sibiu și CP Orlat, intitulat „Și noi avem bunici”. Proiectul are ca scop dezvoltarea relațiilor sociale, deprinderi de viață , igienico-sanitare, activități sportive, ateliere de croșetat, gravură, pictură, organizate pentru copiii instituționalizați de la Orlat, de către membrii ai celor două Asociații ale Pensionarilor implicate într-un mod cât mai natural așa precum orice bunic relaționează cu nepoții săi. Vă urez din suflet „La mulți ani” și vă asigur de toată prețuirea și recunoștința mea pentru că faceți parte din viața copiilor noștri”, a declarat dir.executiv, Laura Camelia Vîlsan.
Astfel, în 1 octombrie vârstnicii din CIA Biertan și CIA “Episcop N.Popoviciu” Biertan sunt invitați să ia parte la un concurs de remi și table.Tot în această zi vor avea parte de audiții muzicale iar seara se va încheia cu o masă festivă.
“Devenită deja o frumoasă tradiţie, sărbătorirea acestei zile în cele două centre rezidenţiale din Biertan se află sub semnul cinstei şi respectului pe care îl datorăm persoanelor vârstnice pentru tot ce au însemnat ei pentru comunitatea din care provin”, a declarat Romulus Cîndea, dir. CIA Biertan .
Și la CIA Agnita vor fi sărbătoriți vârstnicii.În aceeași atmosferă de sărbătoare beneficiarii vârstnici sunt invitați la diverse jocuri precum remi, table și șah.
De Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice în cadrul C.R.R.P.H. Mediaş la ora 10:30 se va ţine un discurs cu referire la aspectele vârstei a treia, după care se va continua cu vizionarea programelor religioase TV. Programul dedicat vârstnicilor va conţine cursuri şi ateliere de lucru pe diferite teme: joaca ca și oportunitate de dezvoltare pentru persoanele în vârstă, un mod de viaţă sănătos, relaţiile şi singurătatea, diversitatea pentru vârsta a treia, oportunităţi de păstrare a spiritualităţii mentale a vârstnicilor, împreună pentru demnitatea vârstei a treia, cum putem să ne facem viaţa mai frumoasă.Nu va lipsi nici muzica, dansul și activităţile de divertisment care va readuce zambetul persoanelor vârstnice din centru.
Beneficiarii vârstnici din cadrul CRRPH Cisnădie sunt invitați la o expoziție de lucrări rezultate în urma activității ergoterapeutice.
Cele doua centre rezidențiale CIA Biertan și CIA Episcop „N.Popoviciu Biertan” sunt instituţii de asistenţă socială de tip rezidenţial care furnizează servicii specifice pentru asigurarea şi promovarea unei vieţi sănătoase, active, sigure, împlinite, decente, şi demne pentru 100 de persoane vârstnice cu / fără handicap care nu au întreţinători legali, posibilităţi materiale de asigurare a întreţinerii în propria familie şi sunt dependenţi de servicii sociale de bază pentru

CIA Agnita este o instituţie de asistenţă socială de tip rezidenţial care furnizează servicii specifice pentru asigurarea şi promovarea unei vieţi sănătoase, active, sigure, împlinite, decente şi demne tuturor persoanelor vârstnice cu / fără dizabilităţi pentru 50 persoane vârstnice.

CRRPH Mediaş este o instituţie de asistenţă socială de tip rezidenţial care are rolul de a asigura, la nivel judeţean, servicii specializate de găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare, consiliere psihologică, terapie ocupaţională, socializare, petrecerea timpului liber pentru 50 de persoane adulte cu handicap, dintre care 35 sunt vârstnici, în vederea creşterii şanselor reintegrării acestora în familie sau în comunitate

CRRPH Cisnădie este centru de tip rezidenţial care are rolul de a asigura, la nivel judeţean, prin serviciile furnizate (găzduire, asistenţă medicală, îngrijire, recuperare, reabilitare, consiliere psihologică, terapie ocupaţională, socializare, petrecere a timpului liber, asistenţă paleativă) aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă specială pentru 50 de persoane cu handicap, dintre care 25 dintre aceștia sunt vârstnici, prin creşterea şanselor recuperării şi integrării acestora în familie ori în comunitate şi de a acorda sprijin şi asistenţă pentru prevenirea situaţiilor ce pun în pericol securitatea persoanelor cu handicap.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si