fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Medias

Ziua Eroilor, comemorată de elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” Mediaș

Ziua Eroilor, comemorată de elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” Mediaș

Ziua Eroilor este considerată în România sărbătoare națională încă din 1920, fiind marcată de fiecare dată cu prilejul sfintei sărbători a Înălțării Domnului. În această zi se comemorează cei căzuți la datorie pentru apărarea patriei, iar în biserici sunt prăznuiți toți Eroii neamului românesc ”din toate timpurile şi din toate locurile, căzuţi pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea noastră”.

Primăria municipiului Mediaș în colaborare cu Unitatea Militară 01810 Mediaș și cultelel religioase din oraș au organizat joi 10 iunie 2021 la Cimitirul Eroilor un eveniment solemn dedicat Zilei Eroilor, care a fost marcat printr-o slujbă religioasă de pomenire și depuneri de coroane de flori din partea a numeroase instituții și oficialități locale, pentru comemorarea tuturor celor care s-au jertfit pentru apărarea patriei.

Liceul Teoretic „Axente Sever” din Mediaș a fost reprezentat de elevii clasei a XI-a Filologie intensiv Engleză, insoțiţi de domnul profesor Daniel Scorobeț, care au depus o coroană în amintirea eroilor neamului.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment