fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sarbatorile zilei

Zilele Culturale ale Judeţului Sibiu vor fi sărbătorite în Mărginimea Sibiului

Sărbătoarea creştină a Pogorârii Duhului Sfânt va fi încadrată de bogate evenimente culturale aduse din Ţara Oltului în Mărginimea Sibiului de Caravana Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu.

Cel mai mare proiect cultural iniţiat şi finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu are drept gazde în Mărginime comunele Boiţa, Gura Râului, Jina şi Poiana Sibiului. Sâmbătă, 30 mai, oferta culturală se adresează în mod special copiilor din Boiţa şi localităţile din jur, care vor avea ocazia să vizioneze de la ora 10 mai multe filme documentare la Căminul Cultural din Boiţa. Actorii de la Teatrul Gong vor aduce o bucurie copiilor cu spectacolul „Greierele aproape faimos”, care va începe la ora 11, tot la Căminul din Boiţa. Mai mulţi elevi ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu vor îmbogăţi atmosfera cu o expoziţie de produse de artă tradiţională realizate de ei. Şi gurenii au parte de câteva evenimente culturale. Elevii și iubitorii de carte sunt așteptați la ora 10, la Biblioteca “Muguri de brad”, din cadrul Centrului Cultural „Ioan Macrea” din Gura Râului, unde va fi inaugurat Raftul mereu aproape, constituit dintr-o donație de carte, și va avea loc un atelier de lectură publică. Între orele 10-17, tot la bibliotecă copiii vor fi inițiați în arta fotografică și studiul plantelor medicinale din zona depresionară și montană.
Seara de sâmbătă se va încheia la Centrul Cultural “Ioan Macrea“ din Gura Râului cu un concert de muzică clasică oferit de ansamblul cameral “Barocco“ al Filarmonicii de Stat Sibiu, cu începere de la ora 18.

“Pe poteci nebănuite din Munții Lotrului“ este drumeția propusă de Asociația Județeană de Turism Sibiu pe traseul Sibiu-Boița-Valea Oltului-Valea Megheșului-Șaua Pleșu-Culmea Pleșu-Culmea Megheșului-Vf.Raviguți-Culmea Boișoara-Boița-Sibiu, drumeție la care deja s-au înscris 45 de persoane. Duminică, 31 mai, Zilele Culturale ale Județului Sibiu ajung în Poiana și la Jina. În Poiana Sibiului, pe strada Deal, la numărul 308, turiștii vor putea vizita colecția particulară Maria Ciucă, o creatoare populară care confecționează piese de port popular, iar la Jina, Corul de camera “Cedonia“ va susține de la ora 10 un concert de muzică religioasă la Biserica Ortodoxă “Sfinții Arhangheli Mihai și Gavril“.La Boița, întâlnirea fiilor satului, ajunsă la ediția a XI-a, se va suprapune armonios cu Zilele Culturale ale Județului Sibiu, la care și-au anunțat prezența oficialitățile județene. Voia bună va fi asigurată de muzica de fanfară și muzica populară pe gustul publicului. Ansamblul Profesionist “Cindrelul Junii Sibiului“ va deschide spectacolul folcloric, iar soliștii Răzvan Năstăsescu, Viorica Telcean, Robert Târnăveanu, Alina Pinca, Mariana Anghel și fiica sa, Adriana, vor încânta publicul. În centrul comunei Boița, va fi amenajat un stand de informare turistică, păzit strașnic de un muzeograf de la CNM Astra, costumat în uniformă de jandarm rural. Acesta va introduce oaspeții în expoziția„Jandarmii și milițienii de la sate”, în care pot fi admirate fotografii din perioada 1893-1957 cu jandarmi și milițieni din mediul rural. Vizitatorii au ocazia să vadă pe viu cum arăta un jandarm rural din România (Vechiul Regat) anilor 1893-1913. În Boița, localitate de graniță, ajungeau în acei ani și jandarmii din România, pentru a colabora cu jandarmii austro-ungari, în vederea prinderii infractorilor care treceau granița în ambele părți. Ca de fiecare dată, Zilele Culturale ale Județului Sibiu, includ și expoziția cu vânzare de produse tradiționale aduse de producătorii din zonă.

Etichete:

Recomandam sa citesti si