fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Uncategorized

Zilele Culturale ale Judeţului Sibiu, ajung pe Valea Târnavelor, la Biertan şi Şoroştin

Ediţia de toamnă a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu, programate pentru 13 şi 14 septembrie 2014, sunt găzduite de localităţile Axente Sever, Biertan, Şeica Mică, Şoroştin şi Mediaş.

Programul include deja tradiționalul spectacol folcloric, caravana Astra Film, concerte și recitaluri de muzică clasică, târg de produse tradiționale și biblioatelier. În ceea ce privește componenta turistică, Asociația Județeană de Turism Sibiu vă invită să descoperiţi farmecul Văii Târnavelor prin intermediul circuitului tematic „Energii creative pe Drumul fortificațiilor”, sâmbătă, 13 septembrie. Itinerarul excursiei propune descoperirea zonei de nord a judeţului Sibiu, renumită datorită peisajului cultural dominat de biserici fortificate, a așezărilor cu populații multiculturale, dar și pentru prezenţa unei surse importante de energie pentru România: gazul natural.
Povestea „focurilor vii” va fi dezvăluită la Centrul de cercetare și documentare gaze naturale din Mediaș, unde participanții la excursie vor sărbători alături de localnici „Ziua gazistului”. Cu această ocazia, va fi vernisată expoziţiea „Omagiu focului” a artistului Ion Constantinescu. Periplul continuă cu vizitarea casei memoriale dedicată activităţii a trei mari personalităţi ale României: Hermann Oberth-părintele zborului spațial, Conrad Haas-inventatorul primei rachete în trepte cu combustibil, Dumitru Dorin Prunariu-primul cosmonaut român.
Mediaşul îşi păstrează şi astăzi, după opt sute de ani de existenţă, savoarea burgului medieval ce te îmbie să îl descoperi: construcţii arhitectonice variate, ornamente arhitecturale enigmatice, legende şi poveşti ce denotă un trecut important şi tainic. Toate vor fi descoperite pe îndelete alături de un ghid local consacrat, după care se va degusta savoarea vinului de pe Târnave în cramele Traube. La Axente Sever va fi prezentată istoria sistemului de apărare al bisericilor fortificate din Transilvania, dar şi „Ora de muzică clasică” oferită de ansamblul „Concertino” al Filarmonicii de Stat din Sibiu.
Preţul excursiei este de 55 de lei / persoană, iar participarea se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail office@sibiu-turism.ro, telefon 0269 218 121. Participanţii vor fi provocaţi să fie atenţi la explicaţiile ghizilor şi vor fi recompensaţi cu premii: un week-end cu cazare și masă oferit de Dafora Turism, albume și filme despre județul Sibiu.
Duminică, 14 septembrie, alăturați-vă caravanei „Zilelor culturale ale județului Sibiu” pentru a participa la programul cultural din localitatea Șoroștin. Caravana porneşte la ora 12.00 din parcarea sălii Thalia şi se întoarce din Șoroștin la ora 16.00. Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail office@sibiu-turism.ro sau la numărul de telefon 0269 218121, până vineri la ora 12.00. Urmăriţi programul detaliat al Zilelor culturale ale judeţului Sibiu și pe www.sibiu-turism.ro.
Acest proiect prioritar al Consiliului Judeţean Sibiu, inclus în Strategia de dezvoltare a judeţului Sibiu, urmăreşte concentrarea acţiunilor culturale într-o anumită zonă etnogeografică a judeţului, într-un week-end, cu scopul de a revitaliza viaţa culturală din toate localităţile judeţului şi de a promova turismul în cele 5 zone etnofolclorice: Valea Secaşelor, Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului, Ţara Oltului şi Mărginimea Sibiului. Conceptul de organizare prevede ca în patru ani fiecare localitate să fie gazdă pentru programele desfășurate în Zilele Culturale ale Județului Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si