fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Zi decisivă pentru redeschiderea școlilor

Media elevilor poate fi încheiată în acest an școlar cu doar două note sau calificative, indiferent de numărul de ore pe disciplină

Redeschiderea școlilor începând din 8 februarie și revenirea elevilor la cursuri urmează să fie decise marți într-o ședință la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis i-a chemat la discuții pe premierul Florin Cîțu și pe oficiali din Ministerul Educației, al Sănătății și de la INSP.

“Vom avea mâine toate informaţiile şi, pe baza acestor informaţii, vom lua decizia.  Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Cîţu, care a subliniat că prioritatea o reprezintă siguranţa în şcoli.

Încă de la mijlocul lunii ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis anunţa că, din 8 februarie, urmează ca majoritatea şcolilor să se redeschidă, dar o decizie finală va fi luată pe 2 februarie.

Luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii care îşi vor relua fizic cursurile vor primi măşti de protecţie, existând un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Cîmpeanu a explicat că învăţământul hibrid, atât online, cât și fizic, se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.

Încă din 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu miniștrii Educației și Sănătății, precum și cu șeful DSU, Raed Arafat, pentru a discuta dacă școlile pot fi redeschise în data de 8 februarie.

„Începând semestrul 2, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluţia în ultimele săptămâni”, spunea preşedintele Klaus Iohannis în 14 ianuarie.

Școlile mari, din orașe, par să fie pregătite să își reprimească elevii în clase, din 8 februarie. Pentru cele de la țară, situația este mai dificilă. La Iași, județul care este în scenariul verde, cu mai puțin de 1,5 cazuri la mia de locuitori, reprezentanții școlari spun că s-au pregătit pentru redeschidere. Există însă și orașe unde școlile în care ar putea să se întoarcă elevii au aceleași probleme dintotdeauna. Foarte multe dintre ele nu au avize sanitare sau de la ISU. 80 de școli din Dolj nu ar avea autorizații sanitare. În multe dintre ele, directorii se plâng că nu au suficient spațiu ca să facă mai multe clase și să păstreze distanța.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si