fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Zi de comemorare a deținuților politici anticomuniști

Deținuții politici anticomuniști vor fi comemorați, în 9 martie, în toate bisericile ortodoxe din România, care vor săvârși slujbe de pomenire a celor care au pătimit în timpul regimului comunist ateu, apărând credinţa în Dumnezeu şi demnitatea poporului român.

Data de 9 martie este, în calendarul ortodox, zi de pomenire a celor 40 de Mucenici din Sevastia, dar este și Ziua comemorării Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989. Această zi este dedicată celor care au luptat, cei mai mulți până la moarte, îndurând cumplite suferințe în închisorile comuniste de exterminare, împotriva instaurării în România a unui regim politic totalitar şi agresiv anticreștin.

În semn de neuitare şi recunoştinţă, ne rugăm în această zi pentru odihna sufletelor celor care au murit iubindu-și țara și poporul greu încercate, rămânând statornici în credința pe care regimul comunist a încercat să o smulgă sistematic și brutal din sufletele românilor. Biserica Ortodoxă Română își arată constant prețuirea față de foștii luptători și deținuți politici din timpul regimului comunist care sunt și trebuie să rămână modele autentice de curaj, demnitate, statornicie în credință şi patriotism. Pe aceşti luptători români pentru credinţă şi libertate, Biserica îi pomenește la fiecare Sfântă Liturghie, alături de eroii din toate timpurile și din toate locurile, deoarece s-au jertfit în lagăre şi în închisori pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român”, a transmis Patriarhia Română.

Etichete:

Recomandam sa citesti si