fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie

Zeci de absenți la Bacalaureatul de toamnă

Ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2022, se va desfășura mâine, 19 august: limba și literatura maternă.

La proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), care a avut loc ieri, au absentat 74 de candidați, din cei 360 înscriși. Astăzi, la susținerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (biologie, chimie, fizică, geografie, informatică, economie, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie) s-au prezentat doar 326 de candidați, din cei 604 înscriși la examen. 75 de candidați au lipsit, iar 203 au proba recunoscută. În niciuna din zile nu au existat candidați care să susțină examenul cu subiectele de rezervă sau care să fie eliminați din examen pentru fraudă sau tentative de fraudă.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din această sesiune vor fi afișate în 31 august, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si