fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Zece companii sibiene au gătit pentru vizitatorii Muzeului Astra

Asociația Sibiu 1191, a organizat duminică 01. 07.2018, o serie de evenimente dedicate localnicilor și turiștilor județului Sibiu, în cadrul unui proiect denumit “Diplomație și bun gust în Sibiu”.

În cadrul acestui proiect aflat la prima ediție, în zece echipe românești și “internaționale” formate din angajații a zece companii din Sibiu, au pregătit mâncăruri realizate după rețete tradiționale reinterpretate. Cele zece companii care au gătit pentru vizitatorii Muzeului Astra sunt: Dedeman (Romania), care a pregătit o ciorbă dunăreană de crap, înnobilată cu leuștean verde și ardei iute, BRAMAC (SUA), și-a arătat priceperea gastronomică cu o tocăniță de mistreț cu legume, murături și mămăligă, iar cei de la CESROM(Germania) au gătit iahnie de fasole cu ciolan afumat. Reprezentanții Policlinicii Medica au  preparat tocană de oaie din zona Mărginimii, iar Rotary Club Sibiu, prin cursanții din cadrul proiectului “Școala de Bucătari Adi Hădean”, au gătit ostropel de pui cu mămăligă. Angajații Carrefour Sibiu, au pregătit păstrăv prăjit cu mămăligă și mujdei, iar cei care au dorit să deguste rețete italienești au primit din partea echipei Gianfranco & Stefano Arrosticini Abruzzesi, Pasta e Fagioli și Porchetta. Reprezentanții companiei austriece MATEC au făcut senzație cu o ciorbă de fasole cu afumătură în bol de pâine cu salată de ceapă roșie, iar cei de la Visma(Norvegia)  au captat toată atenția cu frigărui de creveți cu o mânuță de orez și o pâinică, alături de sos. Boromir a asigurat „mămăliga oficială” a evenimentului . Cei care au dorit să guste din preparatele pregătite de companiile prezente în cadrul acestui eveniment, au achitat 10 lei pentru o porție, plata făcându-se sub forma unei donații, donație care ajunge în contul Complexului Național Muzeal ASTRA, pentru a amenaja si dota un spațiu de gătit în zona Târgului de Țară. Evenimentul a fost de un real succes, fiind  completat de un spectacol multicultural, în cadrul căruia au fost prezentate momente de dans, muzică și tradiții specifice românești. Toți cei prezenți la eveniment, au primit din partea organizatorilor o culegere cu rețete tradiționale din zona Sibiului. Proiectul aflat la prima ediție a fost cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu.

 

 

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si