fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Workshop internațional de restaurare

Zece restauratori voluntari din Spania, Canada, Chile, Taiwan, SUA, Croația și România au venit la Muzeul ASTRA pentru a lucra împreună la restaurarea a 21 de piese din colecția muzeului sibian.

A II-a ediție a workshop-ului „Diversitate și complementaritate în restaurarea și valorizarea patrimoniului cultural”, organizat prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, în parteneriat cu European Heritage Volunteers, se va desfășura în perioada 1 – 12 august. Se vor restaura 21 de piese pe suport piele-blană și pe suport textil. În funcție de tipurile de degradări specifice fiecărui suport, se vor efectua operații de conservare-restaurare a obiectelor de patrimoniu. Intervențiile se vor desfăşura sub coordonarea specialiştilor în conservare-restaurare din cadrul Muzeului ASTRA. Experiența practică va fi susținută de activităţi educative care să le permită participanţilor să interacționeze cu tradiţiile şi obiceiurile locale prin demonstrațiile practice ale meșterilor populari. În cadrul acestui eveniment, va avea loc vizita documentară la Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului.
Cele 21 de piese ce vor benefica de intervenții de specialitate pe perioada workshop-ului vor face obiectul unei expoziții ce va fi vernisată în 12 august, ora 15,în cadrul ansamblului arhitectural Călinești Berbești – Călinești Ferești din Muzeul ASTRA.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si