fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Work-shop de restaurare, la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu

Peste 50 de restauratori ai unor muzee din Sibiu, Timișoara și Craiova, precum și studenți și masteranzi din domeniul conservării și restaurării patrimoniului din centrele universitare Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara vor participa la un workshop de restaurare organizat de Muzeul ASTRA.

În perioada 20-24 mai, la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, se vor desfășura Conferințele ASTREI. Workshop de restaurare – Ediția a VIII-a, cu următoarele secțiuni: pictură, lemn și lemn policrom, ceramică și metal, piele-blană, textile, bunuri culturale pe suport papetar.

Evenimentul reunește 53 de participanți din cadrul Muzeului ASTRA, Muzeului Național Brukenthal, Muzeului Olteniei Craiova, Muzeului Național de Artă Timișoara, Muzeului Național al Banatului Timișoara.

”Workshop-ul de restaurare, coordonat și organizat timp de opt ediții în cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu, a avut ca scop, pe lângă schimbul de experiență între specialiști, și implicarea studenților și masteranzilor în redarea stării de sănătate a unor piese din patrimoniul Muzeului ASTRA. Știința restaurării și conservării patrimoniului are o importanță majoră în procesul de salvare a patrimoniului, iar workshop-urile de restaurare sunt, cu siguranță, o bază în formarea de noi profesioniști din acest domenii”, a declarat conf. univ. dr. Geanina Ionescu, directorul Direcției Conservare – Restaurare din cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu.

În 24 mai 2024, în clădirea Centrului ASTRA pentru Patrimoniu, vor avea loc dezbaterile finale și vernisajul expoziției cu piesele restaurate în cadrul Workshop-ului.

Etichete:

Recomandam sa citesti si