fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional

Wizz Air, Fundația Shapiro și partenerii creează un nou fond pentru a-i ajuta pe ucraineni să acceseze schema de ajutor „Homes for Ukraine” din Marea Britanie

Wizz Air a anunțat astăzi că, în parteneriat cu organizațiile non-profit Choose Love, Fundația Shapiro, Fundația Steve Morgan și USPUK, va oferi 10.000 de bilete gratuite* refugiaților ucraineni pentru a călători din țările vecine Ucrainei (Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia) către Marea Britanie, sprijinind schema pentru vize „Homes for Ukraine” a Guvernului Marii Britanii.

Inițiativa comună va fi lansată în acest weekend cu 10.000 de bilete* gratuite disponibile pentru călătorii efectuate în perioada 14 mai – 15 iunie. Pentru a marca lansarea, reprezentanți ai Wizz Air, Choose Love, Fundația Shapiro, Fundația Steve Morgan, USPUK și Guvernul Marii Britanii se vor reuni sâmbătă pe aeroportul Luton din Londra pentru a primi refugiații ucraineni – care sosesc cu zborurile Wizz Air din Cracovia și Varșovia, Polonia – și pentru a-i pune în legătură pe aceștia cu persoanele de sprijin din Marea Britanie.

Scopul acestei inițiative este de a pune la dispoziția refugiaților ucraineni călătorii gratuite în această perioadă de criză. De asemenea, Wizz Air își dorește să sprijine schema pentru vize „Homes for Ukraine” a Guvernului Marii Britanii, permițând refugiaților ucraineni să se stabilească în Marea Britanie cu sponsorii lor. Începând cu 5 mai, Guvernul Marii Britanii a eliberat peste 95.000 de vize ucrainenilor în cadrul schemei sale „Homes for Ukraine”. Peste 37.000 au sosit deja în Marea Britanie, iar această nouă inițiativă va permite și mai multor familii ucrainene să fie primite în Marea Britanie în următoarele săptămâni.

Biletele gratuite Wizz Air sunt disponibile pe un total de 61 de rute pe care compania aeriană le operează din Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia către Marea Britanie și includ un bagaj de mână și un bagaj de cală (de până la 32 kg) per persoană. Lista completă a rutelor cu bilete gratuite disponibile poate fi găsită mai jos.

Choose Love a lansat, de asemenea, un website oficial, unde donatorii (din Europa și Marea Britanie) pot contribui cu fonduri pentru a adăuga la cele 10.000 de bilete gratuite inițiale, precum și pentru a oferi sprijin esențial refugiaților ucraineni odată ce aceștia ajung în Marea Britanie. Persoanele care doresc să contribuie cu o donație către fond pot face acest lucru vizitând site-ul Choose Love.

József Váradi, CEO-ul Wizz Air, a declarat: „Suntem încântați că Wizz Air poate continua să sprijine refugiații ucraineni ca parte a schemei Guvernului Marii Britanii „Homes for Ukraine”. Sperăm că această inițiativă va ajuta mulți ucraineni să ajungă curând într-un loc sigur în Marea Britanie. Am observat deja eforturi umanitare considerabile pe teren venite din partea oamenilor noștri din întreaga rețea și, în urma celor 100.000 de bilete gratuite pentru refugiații ucraineni oferite în martie și aprilie, am vrut să continuăm și să ne îndeplinim datoria în aceste eforturi.”

Josie Naughton, cofondatorul și CEO-ul Choose Love, a declarat: „Tarifele aeriene nu ar trebui să împiedice oamenii să aibă acces la siguranță. Suntem încântați să colaborăm cu Fundația Shapiro, Fundația Steve Morgan, USPUK și Wizz Air pentru a sprijini oamenii în călătoriile lor”.

Edward Shapiro, Managing Trustee al Fundației Shapiro, a declarat: „Suntem onorați să colaborăm cu Wizz Air, Choose Love, Fundația Steve Morgan și Guvernul Marii Britanii pentru a sprijini această inițiativă importantă. Contribuim de câțiva ani la programe de călătorie pentru persoanele strămutate din întreaga lume și am văzut impactul pe care aceste evenimente le pot avea. Cunosc echipa Wizz Air din 2016 și sunt recunoscător pentru implicarea lor în sprijinirea poporului ucrainean în această perioadă critică.”

Steve Morgan, filantrop și președinte al Fundației Steve Morgan, a declarat: „Sunt încântat să susțin această inițiativă. Este fantastic că putem juca un rol cheie în a ajuta 10.000 de ucraineni afectați de război. Faptul că lucrăm cu partenerii noștri minunați este un exemplu de lăudat al modului în care putem face o diferență.”

Lord Harrington, ministrul Refugiaților, a declarat: „Aducerea cât mai multor ucraineni în siguranță rămâne prioritatea noastră și sunt încântat să văd acest sprijin din partea Wizz Air pentru schema de ajutor „Homes for Ukraine”. Am fost în permanență uimit de volumul imens de muncă care se desfășoară pe teren și sunt recunoscător atât pentru generozitatea publicului, cât și pentru eforturile continue ale fundațiilor Shapiro, Choose Love și Steve Morgan de a oferi ucrainenilor o călătorie sigură și primitoare către Marea Britanie. Această schemă de ajutor trebuie să fie un efort de echipă și încurajez alte companii să facă un pas înainte și să colaboreze cu sectorul non-profit, acolo unde pot.”

Refugiații ucraineni care doresc să rezerve un bilet gratuit pot face acest lucru vizitând pagina https://wizzair.com/#/rescue. Biletele gratuite vor fi disponibile pentru călătoriile efectuate din 14 mai până în 15 iunie 2022. Pasagerii vor trebui să introducă numărul pașaportului ucrainean (pașaportul utilizat pentru călătoria în străinătate) în momentul rezervării, pentru a se califica pentru biletele gratuite, și li se va cere, de asemenea, să prezinte pașaportul ucrainean și viza/documentele de călătorie necesare în momentul înregistrării.

Compania aeriană îi încurajează pe toți clienții să ajungă la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zbor, pentru a avea suficient timp pentru a trece prin procedura de check-in, controlul de securitate și procedurile de sănătate și siguranță specifice aeroportului. De asemenea, compania aeriană își îndeamnă clienții să verifice dacă au documentele de călătorie necesare pentru a călători, precum un pașaport și o viză valabile. Pasagerii sunt rugați să viziteze site-ul oficial al țării de destinație pentru a afla cele mai recente informații cu privire la documentele de călătorie necesare.

 

Biletele gratuite sunt disponibile pentru următoarele rute:

OrigineDestinație
BucureștiBirmingham
BucureștiDoncaster Sheffield
BucureștiEdinburgh
BucureștiLondra Gatwick
BucureștiLiverpool
BucureștiLondra Luton
VarșoviaBirmingham
VarșoviaDoncaster Sheffield
VarșoviaEdinburgh
VarșoviaLiverpool
VarșoviaLondra Luton
GdańskAberdeen
GdańskDoncaster Sheffield
GdańskEdinburgh
GdańskLiverpool
GdańskLondra Luton
CracoviaBirmingham
CracoviaDoncaster Sheffield
CracoviaLondra Luton
KatowiceBristol
KatowiceDoncaster Sheffield
KatowiceLiverpool
KatowiceLondra Luton
LublinLondra Luton
SzymanyLondra Luton
PoznańDoncaster Sheffield
PoznańLondra Luton
RzeszówLondra Luton
WrocławBirmingham
WrocławDoncaster Sheffield
WrocławLondra Luton
BratislavaLondra Luton
KošiceLondra Luton
Poprad TatryLondra Luton
BudapestaBirmingham
BudapestaEdinburgh
BudapestaLondra Gatwick
BudapestaLiverpool
BudapestaLondra Luton
DebrecenLondra Luton
BacăuLiverpool
BacăuLondra Luton
Cluj-NapocaBirmingham
Cluj-NapocaDoncaster Sheffield
Cluj-NapocaLondra Luton
ConstanțaLondra Luton
CraiovaBirmingham
CraiovaLondra Luton
IașiLiverpool
IașiLondra Luton
Satu MareLondraLuton
SibiuLondra Luton
SuceavaLondra Luton
TimișoaraLondra Luton
Târgu MureșLondra Luton
BurgasLondra Luton
PlovdivLondra Luton
SofiaLondra Luton
SofiaLondra Gatwick
VarnaLiverpool
VarnaLondra Luton

 

SFÂRȘIT

 

Despre Wizz Air

Wizz Air, compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creștere din Europa, operează o flotă de 153 de aeronave Airbus A320 și A321. O echipă de profesioniști în aviație asigură servicii superioare și tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 10,2 de milioane de pasageri în anul financiar F21, care s-a încheiat pe 31 martie 2021. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ. Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenție mondială de siguranță și rating de produse, iar în 2020 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards, cele mai dorite premii internaționale pe care le pot primii profesioniștii sau companiile, dar și „Cea mai sustenabilă companie din industria aviației în 2021” de către World Finance Magazine.

 

Despre Choose Love

Choose Love sprijină refugiații și persoanele strămutate din 22 de țări de pe glob. În prezent, lucrează cu 51 de parteneri locali din Ucraina, finanțând îngrijiri medicale urgente, evacuări, hrană, adăpost, sprijin pentru organizațiile LGBTQIA+ și sprijin specific pentru comunitatea BIPOC. Campania ONG-ului a strâns până acum peste 7 milioane de lire sterline. https://chooselove.org/

 

Despre Fundația Shapiro Foundation

Fundația Shapiro este mândră să fie un lider în sprijinul acordat celei mai vulnerabile categorii a populației: cei 70,8 milioane de refugiați, persoane strămutate intern și solicitanți de azil. Prin parteneriate importante pe cinci continente, obiectivele noastre sunt de a atenua suferința în cele mai extreme situații și de a dezvolta activități de relocare în economiile avansate. https://theshapirofoundation.org/

 

Despre Fundația Steve Morgan

A fost fondată în 2001 de Steve Morgan CBE pentru a sprijini proiecte care ajută copiii și familiile, persoanele cu dizabilități fizice sau de învățare, persoanele în vârstă sau cele care sunt dezavantajate social, în North Wales, Merseyside și Cheshire. Active de 300 de milioane de lire sterline au fost alocate cauzei din 2001. https://stevemorganfoundation.org.uk/

 

Despre USPUK

USPUK (Ukraine Sponsorship Pathway UK) este o organizație caritabilă cu sediul în Londra, Marea Britanie. Suntem o echipă de avocați, antreprenori, jurnaliști, experți în tehnologie, recrutare și finanțe care doresc să-i ajute pe ucrainenii strămutați de războiul din Ucraina, care doresc să călătorească în Marea Britanie, ca parte a schemei de ajutor „Homes for Ukraine”. Lucrăm îndeaproape cu schema de ajutor „Homes for Ukraine” a Guvernului Marii Britanii și cu alte organizații de caritate și organizații de voluntariat de încredere și avem o echipă ucraineană pe teren atât la Varșovia, cât și la Cracovia, în Polonia. https://www.uspuk.org/

 

*Bilete gratuite:

Numărul indicat de bilete (10.000) la prețul de 0 EUR se aplică conform disponibilității zborurilor selectate ce decolează până pe 15 iunie 2022. Sunt incluse un bagaj de mână (maximum 40x30x20 cm) și un bagaj de cală înregistrat la check-in (până la 32 kg). Prețul se aplică doar rezervărilor efectuate pe https://wizzair.com/#/rescue.

 

Etichete: