fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Vot pentru construirea Campusului Integrat pentru Învățământul Dual

Consilierii locali vor aproba, astăzi, în ședință extraordinară, proiectul de construcție a Campusului Integrat pentru Învățământ Dual și încheierea unui acord de parteneriat local pentru realizarea acestuia.

Campusul va fi construit pe Calea Dumbrăvii, pe un teren de 20.000 de metru pătrați, care a aparținut societății Tursib. Acesta va fi alcătuit din clădiri eficiente din punct de vedere energetic în care vor fi amenajate spații pentru învățământ, cazare și masă, baze sportive, săli de lectură și o bibliotecă, precum și spații de recreere.

Primăria Sibiu va fi partener în consorțiul din care fac parte alți 16 membri: două unități de învățământ superior – Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” -, șapte colegii și licee tehnice – Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Economic “George Barițiu” Sibiu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu, Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș și Liceul Tehnologic Automecanica Mediaș -, Inspectoratul Școlar Județean și cinci companii din județele Sibiu și Albă – Compa SA Sibiu, S.C. Automecanica Mediaș S.R.L, Continental Automotive Systems S.R.L Sibiu, Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, ODU Romania Manufacturing SRL Sibiu și SC Solina Romania SRL Sântimbru.

Campusul va fi foarte important atât pentru elevii cu înclinații spre meserii practice, cât și pentru companiile care își doresc angajați bine pregătiți”, apreciază primarul Astrid Fodor, inițiatorul proiectului de hotărâre supus aprobării Consiliului Local.

Pentru construcția Campusului, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, în calitate de lider de parteneriat, va depune un proiect pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile în valoare estimată de 130 de milioane de lei, prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR).

Etichete: