fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Viorica Pintilie, o voce cu accent… de jazz!

„Carnavalul pentru îndrăgostiți” aduce la Filarmonica de Stat Sibiu una dintre cele mai apreciate soliste de jazz ale ultimilor ani.

O voce delicată și expresivă, cu accente grave și catifelate, Viorica Pintilie este pe scenă de la 15 ani, absolvind Școala de Muzică în Chișinău și un master în muzica jazz la Universitatea Națională de Muzică din București.

A trecut prin mai multe genuri muzicale până să ajungă la jazz, acesta fiind stilul în care se regăsește cel mai bine. Activitatea ei muzicală include Festivalul de Jazz de la Târgu Mureș (2013) și Sibiu Jazz Fest (2013). În februarie 2014, a fost invitată la Radio Târgu Mureș să susțină un concert live în cadrul stagiunii “Seri de jazz și muzică clasică“. În octombrie 2015 a avut un recital la Iași, în cadrul festivalului The Gardener Jazz Festival. În mai 2016, a luat premiul special al juriului la Sibiu Jazz Festival. A lăsat multe zâmbete pe chipurile celor care au asistat la concertele ei, atât în cluburile din București, cât și în Cluj, Sibiu, Târgu Mureș și chiar la Chișinău, în Bulgaria, Cehia și Portugalia.

Cu o intensă activitate concertistică, în diferite formule muzicale, Viorica Pintilie este o prezență care surprinde prin atitudinea pe care o are atunci când cântă și felul în care se transpune în muzică, iar atmosfera creată la concerte sale este una intimă și caldă, lăsând senzația că îți știe povestea și ți-o cântă. Printre colaborările ei întâlnim nume ca: Sebastian Burneci, Liviu Negru, Alexandru Olteanu, Michael Acker, Tavi Scurtu, Paolo Profeti, Dan Nicolau, Ciprian Pop, Pedro Negrescu, Sorin Romanescu, Adrian Flautistu, Ciprian Parghel, Cătălin Milea, Jimmy Cserkesz.

În 2014 și 2015, a colaborat pentru proiectul “Beatles’n’jazz” cu Cantaloop Band și Cornel Ilie, iar pentru “Elton John plays jazz” a experimentat o nouă colaborare cu grupul Cantaloop Band. În cadrul “Stagiunii de jazz” de la Teatrul Act, a fost invitată să facă parte, de două ori,  din concertul de muzică braziliană “Oceano”, alături de George Natsis, Vlad Popescu și Ciprian Pop.

În februrie 2017, Viorica Pintilie a lansat albumul de standarde de jazz „Stories of a Heart”, care reprezintă poveștile celor mai iubite cântece de jazz pe care le-a interpretat în cei aproape 5 ani de concerte. Artiștii care au contribuit la realizarea acestui album sunt: Adrian Flautistu (contrabas), Alexandru Olteanu (pian), Iulian Nicolau (baterie) și invitații: Cătălin Milea (saxofon) și Gilberto Hortega.

În luna decembrie 2017, a lansat un nou album, printr-un concert extraordinar la Cinema PRO, de aceasta dată de Crăciun, cu cele mai îndrăgite melodii americane de sezon.  Albumul se numește “Christmas time is here” și a fost înregistrat la studioul lui Victor Panfilov, iar vocea Vioricăi a fost acompaniată de un big band din care fac parte colegii care i-au fost alături și la primul album, un quartet de coarde și un grup de suflători. Surpriza albumului este un duet cu Virgil Ianțu la piesa “Baby, it’s cold outside”. Din dorința de a face concertele de Crăciun o tradiție, în decembrie 2018 a susținut un nou concert de sezon, într-un decor de poveste și o distribuție de excepție, de această dată la Teatrul Național București. Tradiția a continuat cu un nou concert de Crăciun în decembrie 2019, în altă formulă, cu aranjamente deosebite, de această dată la Teatrul Excelsior.

De Valentine’s Day, Filarmonica de Stat Sibiu vă invită la “Carnaval pentru îndrăgostiți” cu Viorica Pintilie Quartet (Viorica Pintilie – voce, Ciprian Pop – chitară, Alex Mike – contrabas, Andrei Paraschiv – baterie). Sărbătorim dragostea cu valențe internaționale, luni, 14 februarie, de la ora 19.00, la Sala Thalia!

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)
Etichete: