fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Violoncelistul Ștefan Cazacu, solistul primului concert simfonic din 2023

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu susține, săptămâna viitoare, primul concert simfonic din anul 2023, alături de solistul Ștefan Cazacu – violoncel, sub bagheta dirijorului bulgar Grigor Palikarov.

Concertul va avea loc joi, 12 ianuarie 2023, ora 19.00, la Sala Thalia. În program se regăsesc lucrări de: F. Mendelssohn Bartholdy, G. Bizet, D. Șostakovici, I. Stravinsky, J. Brahms, A. Dvořák, J. Strauss.

Născut în anul 1994, Ştefan Cazacu şi-a început la doar 6 ani formarea muzicală, îndrumat de tatăl său, cunoscutul violoncelist Marin Cazacu. A urmat studiile de licență și de master la Universitatea Națională de Muzică București. Grație unei burse Erasmus, și-a completat studiile de master la Universitatea de Muzică din Viena, una dintre cele mai importante instituții de gen din lume. De asemenea, a participat la cursuri de perfecționare susținute de apreciați violonceliști pe scena muzicală internațională, precum: Reinhard Latzko, Wolfgang Boettcher și Frans Helmerson. Talentul său a fost răsplătit prin numeroase premii obţinute în diverse competiţii naţionale și internaționale. Recent, tânărul violoncelist și-a adăugat în palmares premiul I la International Danube Festival – Donaufest (Ulm, Germania – 2022) și premiul al III-lea la Concursul Internațional “George Enescu” (București – ediția 2020-2021).

Povestea sa în lumea muzicii se scrie având ca partener de drum un violoncel de colecție, pe care Ștefan are privilegiul de a cânta de la vârsta de 15 ani. Instrumentul său a fost creat în 1917, la Torino, de către lutierul Georg Ullman.

Conducerea muzicală a concertului de joi, 12 ianuarie, va fi asigurată de Grigor Palikarov – dirijor, compozitor, pianist și profesor la Academia Națională de Muzică “Pancho Vladigerov” din Sofia.

Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu și online pe www.filarmonicasibiu.ro, www.iabilet.ro și în aplicația mobilă oficială Filarmonica Sibiu App, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Reamintim că, în aceste zile, iubitorii muzicii pot achiziționa pachete de bilete valabile pentru evenimentele din cel de-al doilea trimestru al stagiunii 2022/2023 “EChO”. Posesorii pachetelor beneficiază de acces la douăsprezece concerte simfonice organizate în intervalul 12 ianuarie – 30 martie 2023. Pachetele sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii (de luni până joi, orele 10.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00). Prețul unui pachet este 500 lei, iar pentru pensionari, elevi, studenți se aplică o reducere de 50%. Plățile se acceptă în numerar sau cu orice card bancar.

Informații despre evenimentele viitoare: https://filarmonicasibiu.ro/ro/events.