fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Violoncelistul Marin Cazacu, pe scena Filarmonicii de Stat Sibiu

Concertul simfonic „We Can Sail without the Wind”, organizat joi, 7 aprilie 2022, de la ora 19.00, la Sala Thalia din Sibiu, aduce în faţa sibienilor artişti de marcă. Între ei şi Marin Cazacu, considerat de Filarmonica de Stat Sibiu „poate cel mai important violoncelist al momentului, cu o carieră apreciată la nivel international”. Într-un comunicat, Filarmonica de Stat Sibiu prezintă biografia şi activitatea violoncelistului Marin Cazacu:

A urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București la clasa de violoncel a profesorilor Serafim Antropov și Aurel Niculescu. Este laureat al multor concursuri importante din țară și străinătate, cele mai prestigioase fiind concursurile internaționale de la Geneva, Leipzig, Markneukirchen și Bologna și a fost beneficiar al unui curs de specializare la Weimar.

A concertat pe patru continente alături de mari orchestre și dirijori precum Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Mendi Rodan, Cristian Mandeal sau Horia Andreescu; de asemenea, are numeroase apariții în formații camerale alături de artiști de renume ca Valentin Gheorghiu, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Mihaela Martin, Viktor Tretiakov, Ilia Grubert sau Silvia Marcovici, dar și ca membru al trio-ului ProArte și colaborator al cvartetului Voces.

Paralel cu activitatea artistică, Marin Cazacu are și o prodigioasă activitate pedagogică la Universitatea Națională de Muzică din București, unde a deschis drumul spre afirmare multor tineri care astăzi sunt deja nume consacrate în lumea muzicală. A inițiat două proiectedestinate studenților săi, cvartetul Cellisimo și formația camerală Violoncellissimo.

De asemenea, este inițiatorul altor proiecte de anvergură precum înființarea Festivalului internațional „Enescu și muzica lumii” de la Sinaia sau a Orchestrei Române de Tineret.

Din anul 2014, este managerul Centrului Național de Artă Tinerimea Română.

Etichete: