fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Timp Liber

Vino la un picnic de primăvară timpurie în Biertan

Vino la un picnic de primăvară timpurie în Biertan

Vino duminică, 7 martie, la o plimbare și la un picnic de primăvară timpurie pe Valea Târnavelor și descoperă frumusețea satului Biertan.

„Experiența propusă este una pentru iubitorii de natură în orice anotimp. Ne mișcăm pe afară, indiferent de vreme și ne bucurăm de specialități locale de sezon. Descoperim zona satului Biertan din Podișul Târnavelor.”, transmit organizatorii.

Programul zilei de duminică, 7 martie 2021:
  • 11:00 – 11:30 Întâlnire în piața centrală, în fața clădirii primăriei Biertan. Loc de întâlnire pentru cei care vin cu mașina cât și pentru biciciști.
  • 11:30 Preluare pachete de picnic cu specialități locale de sezon de la gazde. Copiii, începând cu vârsta de 7 ani, au pachet propriu. Există și opțiune vegetariană.
  • 12:00 Plimbare prin sat și drumeție la un punct de belvedere cu grad de dificultate de nivel ușor: 2,5-3 ore de mers pe jos dus-întors (5 km cu 80 m diferență de altitudine) cu urcări ușoare. Echipament necesar: bocanci, geacă impremeabilă, rucsac (cu loc pentru pachetul de picnic), thermos pentru ceai cald.
  • 13:30 – 14:30 Picnic afară, în natură.
  • 15:30 Retur în sat și vizitarea bisericii fortificate.
Pentru biciliști:
Plecare din fața gării Mediaș pe Via Transilvania (30,3 km – 1.020 m) ca. 3,5 – 4 ore sau pe ruta Moșna – Richiș. Retur prin Copșa Mare – Valchid – Dumbrăveni.
Biciclete de închiriat, MTB sau EBike:
https://trailguide.ro/ – Peter Lorand
Cei care doresc să vină cu bicicleta sunt rugați să transmită un e-mail la adresa contact@mytransylvania.ro
Ghizi: Cristian Cismaru (0722396755) și Andrei Rusu
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Urban Bike Revolution, Trailguide Bazna, Colinele Transilvaniei și Asociația Județeană de Turism Sibiu.
Etichete:

Recomandam sa citesti si