fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Vin pachetele alimentare de la UE

26 de orașe și comune din județul Sibiu vor primi, în perioada 15 – 17 martie, pachetele alimentare oferite de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

Conform graficului de livrare, cele 26 de unități administrativ-teritoriale din județ sunt: Laslea, Hoghilag, Dumbrăveni, Biertan, Brateiu, Ațel, Dârlos, Blăjel, Bazna, Târnava, Mediaș, Moșna, Merghindeal, Copșa Mică, Axente Sever, Șeica Mică, Loamneș, Iacobeni, Bârghiș, Agnita, Brădeni, Chirpăr, Marpod, Bruiu, Nocrich, Șeica Mare.

A doua etapă, în luna mai

Celelalte 38 de unități administrativ – teritoriale din județ sunt programate în etapa a doua, care se va desfășura în datele de 10, 11 și 12 mai 2023: Jina, Ludoș, Cisnădie, Poiana Sibiului, Tilișca, Orlat, Tălmaciu, Boița, Poplaca, Racovița, Micăsasa, Sadu, Alma, Turnu Roșu, Șura Mare, Râu Sadului, Mihăileni, Rășinari, Păuca, Slimnic, Șura Mică, Valea Viilor, Sibiu, Vurpăr, Șelimbăr, Alțîna, Avrig, Roșia, Cârțișoara, Cârța, Porumbacu de Jos, Apoldu de Jos, Cristian, Săliște, Ocna Sibiului, Arpașu de Jos, Miercurea Sibiului, Gura Râului.

Primăriile au la dispoziție 45 de zile calendaristice, de la data recepției, pentru a distribui pachetele beneficiarilor înscriși în listele inițiale. Apoi va începe distribuția către persoanele aflate pe listele suplimentare, care trebuie să se încheie în termen de 15 zile.

Ce conțin pachetele?

Pachetele conțin 12 alimente de bază (38 de unități) și provin de la producători din România: făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg); mălai (4 pungi de 1 kg); paste făinoase (2 pungi de 400 g); ulei (4 sticle de 1 l); zahăr (2 pungi de 1 kg); orez (4 pungi de 1 kg); conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g); conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g); conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g); borcane/cutii de compot de fructe (2 borcane/cutii de 720 ml); gem de fructe (1 borcan de 360 g); gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Peste 26.300 de beneficiari

Prin acest program, vor primi pachete cu produse alimentare de bază 26.323 de persoane din județul Sibiu. Categoriile eligibile sunt: familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat; familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei; persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (cu handicap grav sau accentuat) sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații de vulnerabilitate deosebite, precum și persoanele care locuiesc în așezări informale.

Etichete:

Recomandam sa citesti si