fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

VIDEO: Vin ninsorile! La Sibiu ninge ușor, pe Transfăgărășan este depusă zăpadă pe carosabil

A început să ningă ușor în orașul Sibiu iar mai multe utilaje de deszăpezire patrulează pe străzi pentru a le curăța și pentru a împrăștia material antiderapant. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza de deplasare, să mărească distanța de siguranță și să ofere o atenție sporită în trafic. Deasemenea șoferii trebuie să se asigure că au anvelope de iarnă, fiind în stare bună.

S-a actionat cu 11 autoutilaje și s-au răspândit 37 tone sare pe: DN 1, DN 7, DN 7C, DN 14, DN 14A si DN 14B.

Secția Autostrăzi Sibiu a acționat cu 7 autoutilaje și s-au răspândit 30 tone sare pe: A1 si A3.

Câteva sfaturi transmise de autorități:

Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Carosabilul pe DN7C km 130+000 – 143+000 Bâlea Cascadă (Sibiu) – Cârțișoara este acoperit de zăpadă frământată, de aproximativ 1-3 cm iar utilajele lucrează la curătarea lui.

Etichete: