fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

VIDEO- Pompierii sibieni răspund afirmativ la ”leapşa echipării”, lansată de ISU Alba și ISU Timiș

Pompierii militari ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Alba au lansat recent o provocare video pentru colegii lor din ţară. Primii care au dat curs invitației au fost cei de la ISU Timiș, iar astăzi au răspuns pozitiv pompierii sibieni.
Într-un video postat pe pagina de Facebook pompierii militari din Sibiu se ”îmbracă instant” în costumele de salvatori pe care le folosesc în diferite situaţii, fie că vorbim de lupta cu focul, misiuni subacvatice sau misiuni în zone montane. Materialul video a adunat aproximativ 200 de aprecieri şi peste 60 de distribuiri.
„#ISUSibiu Provocare acceptată…. Întotdeauna în sprijinul semenilor! Mereu salvatori, pompierii militari sibieni sunt pregătiți pentru răspunsul prompt la oricare dintre situațiile de urgență apărute. Curaj, determinare și profesionalism!”, au scris reprezentanții ISU Sibiu pe pagina lor de Facebook.

Videoclipul postat promovează diversitatea situațiilor de urgență la care noi, pompierii, suntem pregătiți să răspundem prompt, contra cronometru. Echipajul de pompieri intervine în egală măsură la toate situațiile de urgență din domeniul de activitate.

„Scopul participării la o astfel de provocare este unul educativ, de a ne adresa și pe această cale către cetățeni și de a ne folosi de aceste instrumente interactive cu care noile generații rezonează în ceea ce privește informarea și documentarea. În videoclip, echipajul de pompieri prezintă câteva dintre echipamentele cu ajutorul cărora intervin în sprijinul semenilor și salvează oamenii aflați la nevoie, pentru stingerea unui incendiu, acordarea primului ajutor medical, intervenția la înălțime și în caz de riscuri chimice, bacteriologice, radiologice și nucleare. Desigur că toate acestea pot fi realizate în mod eficient, prin munca în echipă, iar membrii echipajului vor să transmită cetățenilor faptul că sunt o echipă unită, care acționează la unison.”, au transmis pentru Star Sibian, reprezentanții ISU Sibiu.

Echipajul din videoclip este format din : comandanții de echipaj plt.adj. Calutiu Lucian și sg.maj. Gheorghiu Raul și subofițerii operativi sg.maj. Gavrilov Sara, sg.maj. Badea Ionuț și sg.maj. Senche Alexandru.

Etichete:

Leave a Comment