fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

VIDEO- Medic sibian, stabilit în Suedia, a realizat un video în care explică acțiunea vaccinului anti-COVID

Medicul Laura Ghibu Ventimiglia, descendentă a familiei lui Onisifor Ghibu, alături Astrid Ghibu Ventimiglia (fiica sa, în vârstă de doar 12 ani) au realizat un video în care explică acțiunea vaccinului anti-COVID-19. Videoclipul despre vaccin va fi în campania de informare din regiunea Lombardia (Italia), iar astăzi a fost preluat și pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății din țara noastră.

„Un medic român i-a explicat fiicei ei de 12 ani cum funcționează vaccinul anti COVID-19. Fetița a desenat ce a înțeles, rezultatul fiind în acest video. Și Laura și Astrid, fiica ei, se vor vaccina atunci când le va veni rândul. Pentru că au înțeles. Desigur, copiii pot primi acest vaccin doar după împlinirea vârstei de 16 ani”, este mesajul Ministerului Sănătății din România, postat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

Totul a pornit dupa ce fiica ei de 12 ani, Astrid Ventimiglia, a întrebat-o cum funcţionează vaccinul anti-COVID. După ce a primit toate răspunsurile, fata s-a întors cu rezultatul, un video cu desene și explicații pe înțelesul tuturor, realizat chiar de ea. 

Videoclipul a devenit viral, iar Laura fiind contactată de profesorul Raffaele Bruno de la Pavia, medicul infecțiolog care a tratat primul caz de COVID în Italia. Acesta i-a cerut permisiunea să preia videoclipul pentru campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia.

Laura Ghibu Ventimiglia, se trage din familia lui Onisifor Ghibu, un nume cu rezonanțe în istoria României. Bunicul ei a fost Emil Ghibu, nepot de frate al lui Onisifor Ghibu.   Onisifor Ghibu a participat, în toamna-iarna lui 1918, la toate deciziile legate de Unirii Transilvaniei cu România. Ulterior, a cunoscut temnițele regimului comunist. A fost arestat și persecutat pentru activitatea lui naționalistă, antirevizionistă și antisovietică. Emil Ghibu, bunicul Laurei Ghibu, a luptat pe front, în Al Doilea Război Mondial, unde și-a pierdut parțial auzul. A devenit persona non-grata în comunism și a rămas șomer, fiindcă a refuzat să facă favoruri șefilor de partid. A murit la începutul anului trecut, la vârsta de 104 ani.

Etichete: